دوشنبه, ۲۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 10 March, 2025
مجله ویستا

غذاهاي بيرون، عامل بروز اسهال در كودكان


فارس: عضو هيئت‌ علمي دانشگاه علوم‌پزشكي شهيد بهشتي گفت: غذاهاي بيرون از خانه و آلودگي دست كودكان مهمترين عامل انتقال ميكروب به بدن و بروز اسهال و استفراغ كودكان است.

آناهيتا سنايي بيماري اسهال و استفراغ را يكي از بيماري‌هاي شايع فصل تابستان در كودكان بيان كرد و اظهار داشت: در فصل گرما اين بيماري شدت بيشتري پيدا مي‌كند.

وي گفت: كم شدن آب بدن مهمترين عارضه بيماري اسهال در كودكان است، از اين رو به والدين توصيه مي‌شود براي تأمين آب از دست رفته بدن كودك از پزشك راهنمايي بگيرند.

* كودكان بيشتر به دليل ميكروب‌هاي دست دچار بيماري مي‌شوند

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم‌پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: كودكان بيشتر از طريق دست‌هاي خود دچار بيماري مي‌شوند، اين در حالي است كه ميكروب‌هاي دست با چشم، بيني و دهان كودك تماس پيدا مي‌كند و همين مسئله موجب ورود ميكروب به بدن كودك مي‌شود.

سنايي افزود: تماس دست آلوده كودكان با دهان، بيشتر و سريع‌تر ميكروب‌ را وارد بدن مي‌كند، اين مسئله به اين دليل است كه ميكروب‌ها از طريق مخاط دهان وارد خون مي‌شوند؛ توصيه مي‌شود شستن مرتب دست‌ها به كودكان آموزش داده شود.

* غذاهاي بيرون از منزل بيماري‌زاست

وي مصرف غذاهاي آلوده را يكي ديگر از عوامل بروز اسهال و استفراغ در كودكان دانست و بيان كرد: استفاده از غذاهاي بيرون از منزل، از ديگر عوامل ابتلاء به بيماري اسهال و استفراغ به شمار مي‌رود.

عضو هيئت علمي دانشگاه علوم‌پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه بايد از مصرف غذاهايي كه خارج از يخچال نگهداري مي‌شود، پرهيز كرد، اظهار داشت: به طور معمول ميكروب در غذا وجود دارد اما در فصل گرما و به دليل نگه داشتن غذا در بيرون از يخچال، ميكروب تكثير شده و سم توليد مي‌كند كه اين مسئله منجر به اسهال و استفراغ مي‌شود.