چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بازیهای ساده در خانه، کودکانی که باهوش بار می آیند
بازی اول: پرتاب توپ
مواد لازم: تعدادی جوراب و روزنامه باطله، یک سطل
گروه سنی: دو تا چهار سال
میتوانید با قرار دادن جورابها داخل هم، توپهای رنگی کوچک درست کنید. همچنین با مچاله کردن روزنامه باطله هم میشود توپهایی با شکل و اندازههای مختلف درست کرد. با کودک، سرگرم درست کردن توپها از جورابها و روزنامهها شوید. هنگامی که درست کردن توپها تمام شد، سطل را در فاصلهای معقول از کودک قرار دهید و از او بخواهید که توپهایش را به داخل سطل پرتاب کند.
فاصله معقول، فاصلهای است که پرتاب توپ، آنقدرها برای کودک آسان نباشد و در عین حال، آنقدر هم دور نباشد که با غیرممکن بودن، شوق بازی را در کودک از بین ببرد.
این بازی هیجانی، هم بین کودک و والدین، هیجان مشترک ایجاد میکند، هم با هماهنگی چشم و دست، در رشد کودک، موثر است. همچنین میتوانید با مکالمات ساده هنگام بازی، تفاوت بین بافت روزنامه و جوراب و مفهوم زبری و نرمی را به او بشناسانید.
بازی دوم: حفظ تعادل
مواد لازم: تعدادی بالش و کوسن در اندازههای مختلف
گروه سنی: دو تا چهار سال
بازی با بالشها را به اشکال مختلف میتوان انجام داد. در واقع، در زمستان که به دلیل سرما و آلودگی هوا، محدودیت بیشتری برای بازی بچهها وجود دارد، این بازی، به تخلیه انرژی آنها کمک میکند. با قرار دادن دو بالش روی هم، از کودک بخواهید که روی آنها بایستد. اگر توانست تعادلش را حفظ کند، تعداد بالشها را اضافه کنید.
میتوانید با قرار دادن یک پشتی روی مجموعه بالشها، الاکلنگ درست کنید و از کودک بخواهید که روی آنها راه برود. میتوانید کودک را تشویق کنید که از فاصلهای، به سمت تپههای بالشی بدود. میتوانید از کودک بخواهید که روی بالشها بایستد و با تکان دادن بالشها، به آرامی، او را تشویق به حفظ تعادل کنید.
این بازی ساده، به کودک کمک میکند که آمادگی استفاده بهتر از توان جسمی خودش را پیدا کند. همچنین یک بازی هیجانی است که باعث تخلیه انرژی کودک میشود؛ البته به شرط اینکه همسایه پایینیتان، گوشش سنگین باشد یا به مسافرت دور دنیا رفته باشد!
بازی سوم: اگه گفتی این چیه؟
مواد لازم: یک کیسه پارچهای ضخیم، تعدادی لوازم خانه یا اسباببازی
گروه سنی: چهار تا شش سال
بازی، نوبتی انجام میشود. کسی که کیسه را به دست دارد، از اتاق بیرون میرود و یک شئی را داخل کیسه قرار میدهد. نفر دوم باید با لمس کردن آن شئی، ماهیت آن را تشخیص دهد. کسی که توانست شئی داخل کیسه را به درستی تشخیص بدهد، این بار باید شئی دیگری پیدا کند. با توجه به سن و قابلیتهای کودک، این بازی را میتوان تغییر داد. برای شروع، از اشیای ساده مثل شانه یا قاشق استفاده کنید. سعی کنید بازی را همراه با کودک، گام به گام، جلو ببرید و در اشیا، تنوع ایجاد کنید.
اگر وقت بیشتری داشته باشید، میتوانید به جای کیسه، یک جعبه درست کنید و در بخشی از جعبه، سوراخی به اندازه یک دست ایجاد کنید و اشیا را داخل جعبه قرار دهید. میتوانید برای درست کردن و تزیین جعبه، از کودک کمک بگیرید. این بازی، به تقویت حس لامسه کودکان، کمک میکند.
بازی چهارم: بازی با نی
مواد لازم: یک بسته نی؛ بهتر است به رنگهای مختلف باشد.
گروه سنی: دو تا شش سال
نی، به دلیل شکل، رنگ و ماهیتش، برای کودکان، بسیار جالب توجه است. با نی، بازیهای مختلفی میتوان انجام داد که در اینجا، فقط یکی از این بازیها را معرفی میکنیم.
تعدادی نی در دسترس کودک قرار بدهید و از او بخواهید که با استفاده از آنها، یک شکل بسازد. با قرار دادن یک قیچی در دسترس کودک، میتوانید اندازه نیها را تغییر دهید و به شکلهایی که با نی ساخته میشود، تنوع ببخشید. در مرحله بعد، با دادن چسب و مقوا به کودک، میتوانید از او بخواهید که اشکالی را که با نی میسازد، روی مقوا بچسباند.
این بازی، برای تقویت هماهنگی چشم و دست و تقویت ماهیچههای کوچک در کودکان، مفید است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست