یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
تربیت بدون فریاد، چرا دیگران را گاز می گیرد؟
نی نی بان، مستانه تابش: مطلب ششم از سری مطالب بسته پیشنهادی تربیت بدون فریاد به شما یاد می دهد که چطور رفتارهای تهاجمی را در فرزندتان کنترل کنید.
«بچه من بلد نیست با دوست هایش بازی کند. هر بار کنار یک بچه دیگر باشد، بعد از چند دقیقه صدای فریاد بلند می شود و من می دانم که باز سرم کسی را زده یا گاز گرفته است. هر وقت عصبانی باشد اسباب بازی هایش را به دیوار می زند و تا آنها را بشکند و اگر از غذا خوشش نیاید، بشقابش را پرت می کند.» این گلایه ها برای شما آشناست؟ شما هم مستاصل ماندید و نمی دانید قلدر کوچولو را چطور باید مهار کرد؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.
رفتارهای جایگزین را به کودک یاد بدهید
به گزارش نی نی بان، اگر بچه ای رفتار تهاجمی دارد و نمی تواند عصبانیتش را به شیوه درست نشان دهد، باید یادش بدهید که چه روش هایی می تواند جایگزین کتک زدن یا گاز گرفتن و... شود و به همان خوبی عصبانیت را نشان دهد. از او بخواهید که هر وقت عصبانی شد درباره احساسش حرف بزند تا آرامش پیدا کند. اگر موقع بازی این فرزند شماست که دیگران را هل می دهد، از او بخواهید وقتی عصبی شده قبل از اینکه کسی را هل دهد از یک بزرگتر کمک بخواهد یا دیگر به بازی ادامه ندهد. البته این آموزش باید در موقعیتی که کودک آرام است، انجام شود؛ اگر وقتی عصبانیست بخواهید مهارت کنترل خود را یادش بدهید نتیجه چندانی نخواهید گرفت.
الگو باشید
نمی خواهید کودک عصبانی تان وسایل خانه را پرت کند و دق دلش را سر اسباب بازی ها و کتاب هایش خالی کند؟ پس هرگز جلوی چشم او مرتکب رفتارهای مشابه نشوید. اگر شما موقع عصبانیت لیوانی را بشکنید کودک هم این مجوز را پیدا می کند که اسباب بازی هایش را خرد کند تا نشان دهد که عصبانی است.
به موقع نزد مشاور بروید
اگر دختر یا پسر کوچک شما هر روز و همیشه پرخاشگر است و نمی تواند رفتارهای تهاجمی اش را کنترل کند، شاید نیاز باشد با یک روان شناس یا روان پزشک مشورت کنید تا علت این رفتارها مشخص شود.
مهارت هم احساسی
به گزارش نی نی بان، یاد گرفتن مهارت هم احساسی یکی از نیازهای اصلی کنترل رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان است. شاید کودک شما تا به حال از سوی یکی از دوستانش گاز گرفته نشده و نمی داند چه حس ناخوشایندی دارد. پس در مواقعی که هم او و هم شما آرام هستید، برای او توضیح دهید که کتک زدن، گاز گرفتن، هل دادن دیگران و... چه احساسی را در طرف مقابل ایجاد می کند.
پیشگیری کنید
قبل از اینکه رفتار تهاجمی کودک در بازی با دیگران و... بروز کند، جلویش را بگیرید. برای این کار باید به دقت حواستان به جریان بازی فرزندتان با هم سن و سالانش باشد و در مواقع لزوم مداخله کنید تا رفتارهای پرخاشگرانه فرزندتان به کس دیگری آسیب نزند.
تنبیه بدنی ممنوع!
اگر شما فرزندتان را کتک بزنید این مجوز را به او می دهید که برای نشان دادن عصبانیتش دیگران را کتک بزند. فراموش نکنید که شما آینه فرزندتان هستید. علاوه بر اینکه نباید او را تنبیه بدنی کنید، در مواجه با عصبانیتش هم نباید عصبانی شوید و از کوره در بروید. عصبانی شدن والدین به کودک یاد می دهد که قدرت و تاثیرگذاری در رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی است.
اگر می خواهید درباره اختلالات شایع رفتاری در کودکان بیشتر بدانید، ادامه مطالب بسته تربیت بدون فریاد را در این صفحه بخوانید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست