پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
بارداری با رحم دوشاخ، ممکن است؟
یک جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی، با اشاره به انواع ناهنجاریهای رحمی زنان گفت: در صورتی که سقط بیدلیل یا تولد نوزاد نارس اتفاق بیفتد، احتمال بروز ناهنجاریهای رحمی وجود دارد که البته قابل تشخیص است و زنان دارای چنین رحمهایی با مراقبت و درمان صحیح میتوانند صاحب فرزند شوند.
دکتر آمنه سادات حقگو، متخصص جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته و هیستروسکوپی در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: رحم دو شاخ، تک شاخ و دیواره دار (سپتوم دار) از جمله ناهنجاری های رحمی هستند که معمولا نادر بوده و ممکن است مشکلاتی را در دوران بارداری به وجود آورد.
این متخصص گفت: رحم دو شاخ تا حدی گرد بوده و به شکل قلب است و دو شاخ در دو طرف فوقانی دارد. این نوع رحم باعث زایمان زودرس می شود و در صورتی که تخمک در یکی از شاخ ها که فضای کافی برای رشد و نمو جنین ندارد لانه گزینی کند رشد جنین به تاخیر خواهد افتاد.
دکتر سادات حقگو با اشاره به اینکه در مراحل انتهایی بارداری به طور طبیعی سر جنین در قسمت پایین و نزدیک کانال زایمان قرار می گیرد اظهار کرد: معمولا در رحم دو شاخ وضیعت اینگونه نیست و سر جنین در بالا قرار می گیرد که این امر باعث زایمان عرضی یا بریچ یعنی خروج پای جنین از کانال زایمان به جای سر می شود.
این متخصص لاپاراسکوپی اضافه کرد: در رحم تک شاخ فقط یک طرف از رحم تشکیل و از طریق سرویکس به واژن متصل شده است و زنان با این نوع رحم پریود طبیعی دارند و می توانند باردار شوند اما در معرض خطر زایمان زودرس و بریچ هستند و باید برای زایمان، سزارین را انتخاب کنند.
دکتر سادات حقگو به ناهنجاری دیگر رحمی اشاره کرد و افزود: رحم دیواره دار یا سپتوم دار، رحمی با شکل طبیعی است که به وسیله یک دیواره در وسط به دو حفره تقسیم شده است. خانم های دارای این رحم، پریود های منظم و باروری طبیعی دارند اما در معرض خطر سقط مکرر، زایمان زودرس و بریچ هستند. در صورت مسدود شدن واژن توسط این دیواره، خون در هنگام قاعدگی از رحم خارج نمی شود و در بالای واژن باقی می ماند.
به گفته وی، به واسطه سونوگرافی، لاپاراسکوپی، هیستروسکوپی، ام آر آی، معاینه لگنی و چند روش دیگر این ناهنجاری ها تشخیص داده می شود.
این متخصص هیستروسکوپی درباره درمان ناهنجاری های رحمی نیز با اشاره به اینکه بسیاری از زنان مبتلا نیازی به درمان ندارند گفت: در صورتی که دیواره رحم سپتوم دار فاقد خونرسانی باشد، درمان های لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی پیشنهاد می شود و با وجودیکه در رحم دو شاخ و تک شاخ با خونرسانی مناسب، درمانی توصیه نمی شود، اما به دلیل افزایش احتمال زایمان زودرس، پزشک باید مراقبت های خود را در مورد فرد باردار افزایش دهد.
وی تصریح کرد: در رحم دیواره دار احتمال سقط جنین و در رحم دو شاخ و تک شاخ احتمال پارگی کیسه آب و زایمان زودرس بیشتر است و در کل بارداری در رحم دو شاخ و تک شاخ موفقیت آمیزتر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست