چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بیماری های قلب جنین، چگونه مشخص می شود؟


بیماریهای مادرزادی قلب از دوران جنینی وجود دارند ولی در اغلب موارد در جنین مشکلی را ایجاد  نمی کنند ولی بعد از تولد ممکن است  در دوره نوزادی ، شیرخواری ، کودکی ، جوانی و یا بزرگسالی علایم بالینی و یا مشکلات خود را نشان دهند .با این حال تشخیص این بیماریها در جنین نیز از جهاتی دارای اهمیت  می -باشد. بیماریهای مادرزادی قلب بر حسب محل درگیری قلب بسیار متنوع می باشد .
بطور کلی  بیماریهای مادرزادی قلبی به چند گروه تقسیم می شود :
1- بیماریهای که در انها بدلیل ارتباط بین بطنی (VSD  (،ارتباط  بین دهلیزی)  (ASD2یا ارتباط  بین آئورت و شریان ریوی   PDA)) جریان خون ریوی افزایش می یابد. در این نوع بیماریها بر حسب نوع  بیماری و شدت ان مشکلات بالینی ان ممکن است بصورت نارسائی قلبی ،عدم وزن گیری مناسب  ،عفونت مکرر تنفسی و یا تنها بصورت صدای غیر طبیعی قلبی باشد .
2- بیماریهای که در انها کبودی علامت عمده می باشد .در این گروه از بیماریها جریان خون ریوی کاهش یافته می باشد.بیماری ممکن است بصورت تنگی شدید دریچه ریوی و سوراخ  بین بطنی ( TOF )  ، عدم تشکیل دریچه ریوی ( PA ) ,غیره باشد .کبودی در این گروه از بیماریها ممکن است از بدو تولد یا ماهها بعد دیده شود .
3- گروه سوم از بیماریهای مادرزادی قلبی بیماریهای هستنند که در انها یکی از دریچه های قلبی آ ئورت (AS    ) یا دریچه ریوی (  PS  )  یا رگ آ ئورت تنگی داشته باشد (  COA ). در این گروه از بیماریها اغلب کبودی وجود ندارد.
4- گروه بعدی از بیماریهای مادرزادی قلبی بیماریهای کمپلکس می باشد که اغلب چند اختلال قلبی بطور همزمان در بیمار وجود دارد. مثل عدم تشکیل دریچه سه لتی ، سوراخ بین بطنی وتنگی شدید دریچه ریوی که  بطور همزمان در یک بیمار وجود داشته باشد.