چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

درمان اضطراب در بارداری


اثرهای منفی استرس بر بارداری
اثرهای بارز استرس بر بارداری هنوز به‌طور كامل مشخص نشده است اما هورمون‌های مربوط به استرس موجب مشكلات جدی در زمان بارداری می‌شوند.تغییرات هورمونی در زمان استرس اثرهای منفی روی سیستم ایمنی فرد می‌گذارد. سیستم ایمنی وظیفه محافظت از بدن در برابر عفونت و عوامل مضر خارجی را به عهده دارد. این تغییر هورمونی احتمال عفونت رحم را در زمان بارداری بالا می‌برد.
این اثر ممكن است در اوایل بارداری- كه سد محافظ بین مادر و جنین هنوز كامل نشده- بیشتر باشد.بعضی خانم‌ها ممكن است برای خلاصی از استرس به سیگار و داروهای ضداسترس روی آورند كه خود این عوامل تاثیرهای منفی جدی روی نوزاد می‌گذارد.
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سطوح بالای استرس در زمان بارداری نه تنها روی جنین تاثیرهای جبران‌ناپذیری دارد، بلكه منجر به بروز مشكلات جدی‌تری مانند ترس و شب‌ادراری و مشكلاتی در حرف زدن در دوره كودكی می‌شود. استرس ممكن است روی رشد مغز و سیستم ایمنی كودك نیز تاثیر بگذارد.اختلال‌هایی در ساختمان و عملكرد مغز این نوزادان در آینده به‌وجود می‌آید كه با اسكیزوفرنی مرتبط است و به ‌نظر می‌رسد شروع این تغییرات از مراحل اولیه تكامل نوزاد است.
روش‌های كنترل استرس در طول دوره بارداری
 مواردی را كه موجب استرس می‌‎شود تشخیص داده و در مورد آنها با همسر، دوست یا مشاور خود صحبت كنید
- متوجه این حقیقت باشید كه استرس دوران بارداری معمولا موقتی و زودگذر است
- سعی كنید از نظر جسمی سالم و خوش‌هیكل باقی بمانید. غذاهای مغذی بخورید
- به اندازه كافی بخوابید و نرمش را فراموش نكنید. انجام ورزش و نرمش‌های مناسب در كاهش استرس و مشكلات حاملگی بسیار موثر است
- فعالیت‌های اضافه خود را متوقف كنید
- در انجام كارهای خود از دیگران كمك بگیرید؛ برای مثال در تمیز كردن خانه و انجام خریدهای روزانه
- اگر شاغل هستید از قبل برنامه‌ریزی داشته باشید تا در زمان مرخصی بابت كار خود نگرانی نداشته باشید
- اگر احساس افسردگی دارید حتما با مشاور صحبت كنید.