یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
جرم گیری دندان کودکان
ایسنا: محمد توکلي با اشاره به اينکه هر تغيير رنگي که در روي دندان مشاهده ميشود ناشي از جرمهاي دنداني نيست، اظهار کرد: برخي بيماريها، مصرف بعضي از داروها، مصرف مواد غذايي حاوي مواد رنگي و نوشيدنيهايي چون قهوه و چاي، موادي چون نيکوتين و تنباکو موجود در دخانيات و افزايش سن موجب تغيير رنگ دندانها ميشود. وي افزود: املاح طبيعي موجود در بزاق دهان در نقاطي از دهان و قسمتهايي از دندانها كه كمتر مسواك زده ميشوند رسوب ميكند و با گذشت زمان ميكروبهاي دهاني و مواد غذايي نيز به اين رسوبات اضافه شده و سبب تشكيل پلاك هايي روي دندانها ميشود. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان اظهار كرد: در مراحل اوليه اين پلاكهاي دندان به راحتي با مسواك زدن و نخ دندان پاك ميشوند، اما به مرور زمان با اضافه شدن مواد آلي، املاح بزاق و ميكروبهاي ديگر اين پلاك ها قابل تميز كردن نخواهند بود و به لايهاي سخت تبديل شده كه جرم دندان خوانده ميشود.
توكلي با اشاره به اينكه جرم تشكيل شده روي دندانها به مرور زمان سبب التهاب، تورم لثهها و پوسيدگي دندان ميشود، افزود: معمولا اثرات التهابي جرمها بر لثه بدون درد است و بيمار تا مدتها ممكن است متوجه اثر تخريبي جرم بر لثه خود نشود. وي با بيان اينکه در صورتي که جرمگيري صورت نگيرد ميتواند اثرات مخرب غيرقابل برگشتي براي دندانها و لثه ايجاد كند، گفت: جرمهاي ايجاد شده روي دندان محلي براي تجمع و تکثير ميکروبهاي پوسيدگي زا است كه به لثه و بافتهاي نگهدارنده دندان آسيب ميرساند. اين دندان پزشك با اشاره به اينکه بيشتر مردم تصور ميكنند كه جرمگيري دندان موجب نازك شدن ميناي دندان و پوسيدگي آن ميشود، گفت: جرمها مانند لايهاي روي دندانها قرار گرفته و آن را از تحريكات سرما و گرما حفظ ميكند جرم گيري اين لايه را برداشته و حساسيت به سرما و گرما در دندانها رخ ميدهد كه اين حساسيتها بعد از مدتي رفع ميشود.
توكلي با بيان اينكه جرمگيري از ادامه روند تخريب لثه جلوگيري ميکند، تصريح كرد: جرم دندان پس از تشكيل به مرور زمان لثه را تخريب كرده و جايگزين بافت لثه ميشود و در اثر عقب نشيني لثه بين دندانها فضاي خالي ايجاد شده و اين فضاها توسط جرم دندان پر ميشود كه با مشاهده دندانها تنها قسمتي از جرم تشكيل شده ديده ميشود. وي با اشاره به ضرورت انجام جرمگيري ادامه داد: جرم نه تنها بافت لثه را از بين ميبرد، بلکه موجب پوسيدگي دندان نيز شده و با تخريب هرچه بيشتر بافت لثه موجب لق شدن دندانها ميشود. اين دندان پزشك با بيان اينكه جرمهاي ايجاد شده روي دندانهاي كودكان نيز همانند بزرگسالان است، اضافه كرد: كودكان نيز نياز به جرمگيري دندان دارند و در صورت مشاهده جرم در بررسيهاي دورهاي در صورت تشخيص دندان پزشك، دندان كودكان بايد جرمگيري شود. توكلي با اشاره به اينكه جرمگيري بايد حتما به وسيله فرد آموزش ديده انجام شود تا از آسيب هاي احتمالي به ميناي دندان جلوگيري شود، خاطرنشانكرد: رعايت بهداشت دهان و دندان نقش بسيار مهمي در عدم تجمع جرم و به خصوص تغيير رنگ دندان ها ايفا ميكند. وي با بيان اينكه انجام جرم گيري هر شش ماه يکبار توصيه ميشود، گفت: اين مدت در ميان افراد مختلف متفاوت است، زيرا برخي از بيماران به علت دارا بودن بزاقي با ويژگيهاي خاص از نظر ميزان ترشح و ترکيب بسيار مستعد به تشکيل جرم هستند، اما در برخي ديگر اين روند متفاوت است.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با بيان اينكه استفاده از خميردندانهاي ضد جرم تاثيري بر عدم تشكيل يا كاهش جرم دندان ندارد، اذعان كرد: در تبليغات تجاري براي محصولات، خواص متعددي ذكر ميشود كه تمام موارد ذكر شده براي يك محصول نميتواند صحت داشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست