چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

بالا بردن کیفیت اسپرم، چگونه؟


مصرف 75 گرم گردو در طول روز روی کیفیت اسپرم مردان جوان تاثیر خوبی خواهد داشت . بر طبق تحقیقات مصرف گردو باعث بهبود بقا ، حرکت و ویژگی های ظاهری اسپرم در مردان 21 تا 35 سال می شود .در دنیا تقریبا 70 میلیون زوج با مشکل ناباروری مواجه هستند که در میان آنها 30 -50 درصد به دلیل اختلالاتی است که در اسپرم مردان وجود دارد . در مطالعات مشخص شده است که کیفیت اسپرم مردان به دلایلی چون آلودگی هوا ، شیوه نامناسب زندگی و رژیم های غذایی ناسالم کاهش یافته است .در دانشگاه کالیفرنیا تحقیق جدیدی انجام شده است که تاثیر افزایش اسیدهای چرب غیراشباع روی کیفیت اسپرم مردهای جوان بررسی شده است . همان طور که می دانید اسیدهای چرب غیر اشباع برای بلوغ اسپرم و عملکرد غشای آن ضروری می باشد .
بهترین منبع اسیدهای چرب غیر اشباع روغن ماهی ، دانه کتان و گردو می باشد . گردو سرشار از آلفالینولنیک اسید است و بهترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شود .این مطالعه به مدت 12 هفته طول کشید و در آن 117 مرد سالم بین 21 تا 35 سال شرکت  کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند و در این آزمایش 58 نفر گردو نخوردند و 59 نفر روزی 75 گرم گردو  خوردند . همان طور که تحقیقات قبلی نشان داده بود 75 گرم گردو باعث تغییر در سطح چربی های خون می شود و تغییری روی وزن افراد بوجود نمی آورد .
قبل و بعد از این مدت زمان کیفیت اسپرم مردها با معیارهایی چون غلظت اسپرم ، بقا ، حرکت و ویژگی های ظاهری و اختلالات کروموزومی مورد بررسی قرار گرفت . در طول این مدت تغییر قابل توجهی در شاخص توده بدن ، وزن و میزان فعالیت افراد مورد بررسی بوجود نیامد .مردانی که در طول این مدت گردو خورده بودند ، سطح اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 به طور قابل توجهی افزایش یافت و خصوصیات ظاهری ، بقا و حرکت اسپرم نیز بهبودهایی داشت . انها کمتر با اختلالات کروموزومی همراه بودند و در مقابل اسپرم مردهایی که گردو نخورده بودند  هیچ تغییری نداشت.