جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پيش بيني ديابت در كودكان و يك نشانه پروتئيني


ایسنا: پزشكان در آزمايشات جديد خود به وجود نشانه‌اي پي برده‌اند كه احتمال بروز ديابت را در كودكان پيش‌بيني مي‌كند.

آنها مي‌گويند اگر سطح نوعي پروتئين در خون كاهش پيدا كند، اين وضعيت نشانه افزايش خطر بروز ديابت در كودكان است. اين پروتئين كه IL-1ra نام دارد در واقع به كنترل التهاب در بدن كمك مي‌كند.

پزشكان دانشگاه علوم سلامت جورجيا در آمريكا در آزمايشات اخير مقدار اين پروتئين را در خون كودكاني كه به لحاظ ويژگي‌هاي ژنتيكي در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع اول بودند، مورد ارزيابي قرار دادند.

دكتر شاراد پيوروهيت متخصص زيست شيمي در مركز طب ژنتيكي در اين دانشگاه خاطرنشان كرد: ما در نظر داشتيم بررسي كنيم كه تاثير اين پروتئين روي كودكان چگونه است و چرا برخي از كودكان زودتر به ديابت نوع اول مبتلا مي‌شوند.

وي افزود: نتايج بررسي‌ها نشان داد كه كاهش IL-1ra خطر ابتلا به ديابت را در كودكان افزايش مي‌دهد.

به گفته متخصصان، بيماري ديابت در اثر ناتواني بدن در توليد انسولين، کاهش يا عدم اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي پديد مي‌آيد. امروزه ديابت يکي از مهم‌ترين مشکلات بهداشتي و درماني و اجتماعي و اقتصادي جهان محسوب مي‌شود.

از آن جا که خود بيمار و خانواده‌هاي آنها عمده‌ترين نقش را در درمان ديابت به عهده دارند، کسب اطلاعات لازم درباره ديابت به شيوه‌هاي گوناگون آموزشي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. مبتلايان به ديابت بايد ياد بگيرند که چگونه قند خون خود را کنترل کنند تا از عوارض حاد و مزمن بيماري پيشگيري نمايند يا در صورت پديد آمدن اين عوارض به موقع به مراکز بهداشتي مراجعه کنند.

ديابت نوع اول يكي از شايع‌ترين بيماريهاي مزمن در كودكان بوده و شمار مبتلايان به آن رو به افزايش است. افرادي كه ديابت در دوران كودكي در آنها ديده شده است به طور طولاني مدت آن را تجربه خواهند كرد و ممكن است در معرض خطر عوارض بيشتري از آن در دوران بلوغ باشند. بنابراين لازم است كه با مراقبت همه جانبه متناسب با سن جهت كنترل قند خون به بهترين روش ممكن تلاش شود.