سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

مشاجره والدين و بروز تعارض شناختي در كودكان


ایرنا: ژاله افشار منفرد  گفت: اطفال كه والدين را منبع اصلي امنيت خود مي‌دانند، نمي‌دانند در زمان مشاجره والدين بايد به چه كسي پناه ببرند و اين مساله آنان را دچار تعارض مي‌كند.

وي با بيان اينكه اين تعارض و تضاد ممكن است در دراز مدت، فرد را در ارتباطات آينده مانند ارتباط با همسر و فرزندان با مشكل مواجه كند، اظهار داشت: اين گروه از كودكان اغلب در بزرگسالي، شكست را بارها تجربه مي كنند.

اين عضو انجمن روانشناسان ايران با اشاره به اينكه متاسفانه بيش از۶۰ درصد كودكان بطور مستقيم شاهد خشونت‌هاي خانگي ميان پدر و مادر و نتايج زيانبار آن هستند، افزود: در هنگام بروز خشونت در خانه، كودكان مهم‌ترين تاثير را دريافت مي‌كنند.

افشار منفرد اين باور والدين را كه در زمان مشاجره كودكان متوجه دعواي آنها نيستند، رد كرد و گفت: هيچگاه نبايد تصور كرد كه در زمان مشاجره ميان والدين، كودكان به اين مشاجرات بي‌توجه هستند.

اين روانشناس باليني گفت: مطالعه روي مواجهه كودكاني كه شاهد نزاع خانوادگي هستند، نشان مي‌دهد كه اين مواجهه دو نوع عارضه رفتاري هيجاني و تغيير در نگرش‌هاي شناختي را در كودك ايجاد مي‌كند.

وي با بيان اينكه تاثيرگذاري اين مشاجره روي دختران و پسران نيز متفاوت است، افزود: مشاجره والدين در پسران بيشتر سبب بروز رفتارهاي ضد اجتماعي و در دختران بيشتر آثاري چون اضطراب و افسردگي را به دنبال دارد.

افشار منفرد اظهار داشت: دختراني كه در كودكي در معرض خشونت قرار گرفته اند و يا خشونت را در والدين ديده اند، در بزرگسالي بيش از سايرين در برخورد با همسران خود، بد رفتاري و خشونت نشان مي‌دهند.