دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
چگونه گریه نوزاد را آرام کنیم؟
گریه تنها راه بیان نیازها و خواسته ها برای یک نوزاد کوچک است. نوزاد با گریه اش به شما می فهماند گرسنه است، شیر می خواهد و یا دوست دارد که به او توجه شود. تا اینجای کار همه چیز عالی است. اما وقتی که این راه ارتباطی بدون هیچ دلیل مشخصی برای مدتی طولانی ادامه می یابد، تبدیل به مسأله ای چالش برانگیز و حتی خسته کننده خواهد شد. نوزادان می توانند دو تا سه ساعت در طول روز نق بزنند و بدون دلیل گریه کنند و زندگی در این شرایط چندان آسان نخواهد بود! در چنین وضعیتی پدر و مادرها همواره به دنبال بهترین و درست ترین راه برای آرام کردن نوزادشان هستند. راهی که هم او را به آرامش برساند و هم خودشان را. اما مناسب ترین راه برای آرام کردن نوزاد چیست؟ ما به شما چند روش زیرکانه را برای آرام کردن نوزادتان در هنگام بی تابی و گریه پیشنهاد می کنیم.
1-صدای آرامی را در گوش نوزاد تکرار کنید
نوزادتان را در آغوش گرفته، با ملایمت تکان دهید و همزمان در گوشش صدایی را آرام تکرار کنید، صدایی مثل هییسسس. این کار می تواند نوزاد شما را آرام نماید، زیرا با در آغوش گرفتن نوزاد، پاسخ های آرامش بخشی در مغز او مخابره شده که باعث کاهش ضربان قلب و آرام شدن ماهیچه هایش می شود. از سوی دیگر صدایی که در گوش نوزاد کوچکتان به طور مداوم تکرار می کنید هم، می تواند تمرکز او را از روی گریه به روی صدای شما منحرف نماید.
2- از موسیقی غافل نشوید
آهنگ ها و نواهای مختلفی که با موسیقی همراه هستند مانند موسیقی طبیعت را برای آرام کردن نوزادتان امتحان کنید، چرا که ثابت شده موسیقی می تواند بر سیستم عصبی نوزاد تأثیر آرامش بخشی داشته باشد و سرعت تنفس و ضربان قلب او را کاهش دهد. البته علاوه بر موسیقی، از ترفند قدیمی مادربزرگ هایمان یعنی لالایی خواندن هم غافل نشوید، بررسی ها نشان داده که نوزادان به طرز شگفت آوری با صدای آواز مادرشان آرام می شوند، چون با این صدا از وقتی که در رحم مادرشان هستند آشنا بوده و برایشان ریتم آرامش بخشی دارد.
3-صدای گریه نوزاد را برایش پخش کنید
وقتی نوزادتان بی تاب می شود و در حال گریه است، صدای گریه اش را که قبلا ضبط کرده اید برای او پخش کنید. این کار باعث می شود تا حواس کوچولوی کنجکاو شما که به شدت به کشف دنیای اطراف خود علاقه مند است، از عاملی که موجب گریه اش شده پرت شود و به کشف عامل جدید که همان صدای گریه ضبط شده خودش است بپردازد.
4-چراغ ها را خاموش کنید
نوزاد شما 9 ماه را در فضای امن، آرام و تاریک رحم زندگی کرده و به آن فضا عادت دارد. قرار گرفتن در فضایی مشابه رحم می تواند به او کمک کند تا دوباره به آرامش برسد. زمانی که نوزادتان گریه می کند، محرک هایی مانند نور و صدا را از محیط حذف کرده و او را در گهواره یا آغوش خود به آرامی تکان دهید تا فضای امن رحم مادر برایش تداعی شود.
5-با سر و صدا حواس نوزاد را پرت کنید
احتمالأ تعجب می کنید اما به جز صدای شناخته شده جقجقه، صداهایی مانند صدای جاروبرقی و یا حتی صدای ماشین هم می توانند باعث جلب توجه نوزاد شده و او را به آرامش برسانند. دلیل مؤثر بودن این کار در این است که چنین صداهایی علاوه بر منحرف کردن تمرکز نوزاد از عاملی که باعث بی تابی اش شده، تداعی کننده صداهایی هستند که نوزاد هنگام عبور خون از جفت در رحم مادر می شنیده است. البته در میزان بلندی صدا دقت کنید که شنوایی نوزادتان آسیبی نبیند.
6-چشم انداز و تصویر مقابل نوزاد را تغییر دهید
بنابراین تغییر فضا و چشم انداز مقابل نوزاد می تواند موجب آرام شدن و قطع گریه اش شود. چرا که کوچولوی شما دقت زیادی به محیط اطرافش دارد و قرارگیری در یک مکان جدید می تواند روحیه او را عوض کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست