دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
کاهش ارتباط عاطفی زوجین، تاثیر ماهواره
شبکههای ماهوارهای، با پوشش جهانی که بیشتر در غرب و کشورهای صنعتی مستقر است، با برنامهریزی هدفدار سعی میکنند با تاثیرگذاری بر افکار خانوادهها و برهم زدن آرامش خانوادهها، بسترهای ذهنی و فرهنگی تامین منافع خود را فراهم سازند. گسترش و استفاده افراطی ماهوارهها با کارکرد متنوع خود و دگرگونسازیهای پیوستهاش، رفتهرفته سبب آسیبپذیری شده و استحکام خانواده را به مخاطره میاندازند.
در این صورت خانواده، قویترین عامل دوام و رشد خود را که عاطفه و صمیمیت میان اعضاست، به دست فراموشی میسپارد. برنامههای ماهواره به تدریج جای ارتباط بین فردی از نوع چهره به چهره را گرفته و توانستهاند فضای انفرادی را به جای فضای جمعی و اجتماعی خانواده حاکم کنند، به گونهای که در ابتدا به افزایش فردگرایی و کاهش جمعگرایی منجر شده و با رخنه در محیط گرم خانواده ترویج مفاسد دینی، عفاف زدایی و ایجاد حس رقابت زن و شوهر نسبت به یکدیگر، عامل مهمی در آسیب رساندن به انسجام خانواده شوند.
در کشور ما بیشترین مخاطبان تلویزیون را زنان تشکیل میدهند. همین باعث شده برنامههای این نوع شبکهها با هدف قراردادن شخصیت زن و القا کردن فرهنگ غربی به او بتوانند شخصیت حقیقی زن مسلمان ایرانی را متزلزل ساخته، و بنیان خانواده را به شدت تضعیف کنند.
در شبکههای ماهوارهای ارائه تعریف نادرست از زندگی مشترک و شدت بخشیدن به رقابتهای اقتصادی میان زن و مرد به جای پیوندهای عاطفی مستحکم، موجب شده تا مفهوم عشق و اعتماد و تعهد، به رقابت و سوءتفاهم تبدیل شود.
کاهش ارتباطات کلامی که از سادهترین نوع مناسبات انسانی در خانواده محسوب میشود، سبب کمرنگ شدن همدلی و گسست عاطفی در خانوادهها گردیده و از بین رفتن صمیمیت و گسست عاطفی به نوعی موجب از خودبیگانگی و خلق زمینه گسست فکری شده، تا حدی که نابودی سلامت فکر و رفتار بینندگان، آنها را دچار حالت مسخشدگی و از دست رفتن عقلانیت کرده است. خانوادههای تحتالشعاع این برنامهها از مسیر اصلی تربیتی خود که ریشه در مکتب اسلام فاصبله گرفته و نتیجه سو و زیانبار آن سستی در روابط خانوادهها و در سطح وسیعتر سبب افزایش فساد و بالارفتن آمار طلاق در کشور خواهد شد.
تعصبزدایی و خیانت؛ هدیه ماهواره به خانوادههای ایرانی
تعصبزدایی از کانون خانواده، ترویج بیتفاوتی نسبت به حریم خانواده و همچنین ترویج و عادی جلوه دادن خیانت زن به همسر و البته شوهر به زن، یکی از بزرگترین و معمولترین هدایای ماهواره به کانون گرم خانوادههای ایرانی است.
تعصبزدایی از کانون خانواده، ترویج بیتفاوتی نسبت به حریم خانواده و همچنین ترویج و عادی جلوه دادن خیانت زن به همسر و البته شوهر به زن، یکی از بزرگترین و معمولترین هدایای ماهواره به کانون گرم خانوادههای ایرانی است.
عادی جلوهدادن رابطه جنسی دختر و پسر قبل از ازدواج تا حد باردار شدن دختر خانواده، هویتزدایی از مفهوم خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی مستقل و موثر و پیریزی و ایجاد آمادگی ذهنی تفکر شیطانپرستی در نوجوانان و جوانان از دیگر فجایع استفاده از ماهواره میباشد.
مردانی که زنان ماهواره را بیشتر از همسر خود میپسندند!
بسیار از افراد هستند که ماهواره را منبع مشکلات خود ذکر میکنند و آن را عامل اصلی شکست زندگی خود عنوان میکنند. مردی که با دیدن مانکنها در فیلمها و برنامههای ماهوارهای، از همسر خود نیز انتظار دارند به همان شمایل و هیکل و قیافه در بیاید و اگر اندک تفاوتی با آرمانهای مانکن پسندانه ماهوارهای در همسر خود ببینند، با دید حقارت و کوچکی به همسر خود نگاه کرده و حتی ممکن است با گوشزدکردن آنها موجبات سردی و بیعاطفی در خانواده را فراهم سازند. گاهی این ابراز تمایلهای افراطی به شمایل زنهای ماهوارهای، باعث میشود سرانجام این زوج به طلاق ختم شود، چرا که این زوج در ابتدا به لحاظ اجتماعی و روحی از یکدیگر جدا شدهاند.
وقتی مردم یا زنی به خاطر تماشای برنامهها و فیلمهای شبکههای ماهوارهای نوعی نارضایتی و را از خود بروز میدهد، در ذهن طرف مقابل سوالهای بسیاری ایجاد میشود:
-آیا او همدمی بهتر از من پیدا کرده است؟
-آیا من دیگر او را از لحاظ عاطفی و جنسی ارضا نمیکنم؟
-آیا روابط نامشروع با کسی برقرار کرده است؟
-آیا از نظر او من آدم نچسبی هستم؟ و…
-آیا او همدمی بهتر از من پیدا کرده است؟
-آیا من دیگر او را از لحاظ عاطفی و جنسی ارضا نمیکنم؟
-آیا روابط نامشروع با کسی برقرار کرده است؟
-آیا از نظر او من آدم نچسبی هستم؟ و…
و اینگونه است که شخص ناخواسته فرضیهای میسازد که در آن بدترین حالتهای ممکن لحاظ شده است و جهنم آغاز میشود؛ جهنمی که خود و اطرافیانتان در آتش آن میسوزند و کم کم کنترل از دست فرد خارج میگردد.
الگویی به زیبایی و جذابیت باربی!
بسیاری از زنان و حتی مردان با دیدن برنامههای ماهوارهای به این فکر میافتند که اندام خود را شبیه فلان خواننده و یا بازیگر هالیوودی کنند در حالی که هیچ عیب و نقصی در اندام آنها دیده نمیشود. حتی بعضی از آنها عکس و پوستر فرد مورد نظر خود را نزد جراح زیبایی برده و از او میخواهند بینیشان شبیه او گردد که با این اقدامات نه تنها هزینه اقتصادی بسیار بالایی را به خانواده تحمیل میکنند، بلکه خطرات جسمی ناشی از آن را نیز باید سالها تحمل کنند.
خانوادهای که درآمد بالایی ندارد مجبور است به خاطر فشارهایی که برای تغییر دکوراسیون اندام فردی از خانواده میبیند، زیر بار قرض برود و تبعات فراوان آن را نیز ببیند و یا اگر بخواهد در برابر خواستههای او مقاومت کند، ممکن است با تنشهای حرمت شکنانهای مواجه شود که قطعا این امر باعث مخدوش شدن رابطه والدین و فرزندان در یک خانواده خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست