چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خطرات سزارین برای مادر، پیش از زایمان بخوانید


نی نی بان: عمل سزارین از طریق برشی در دیواره شکم و رحم، نه از طریق واژن، رخ می دهد که در طول 30 سال اخیر افزایش یافته است. در نوامبر 2005 مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها گزارش داده که سرعت عمل سزارین به بیشترین حد خود یعنی 20.1% رسیده که بیش از یک چهارم زایمان‌ها است. این بدین معنی است که از هر 4 زن، بیش از 1 نفر عمل سزارین انجام می‌دهند. از آن‌جا که خطر در هر عملی وجود دارد، ضروری است که قبل از هر عملی، خطرات احتمالی آن ‌را بررسی کنید، سپس آگاهانه تصمیم بگیرید.

 


خطرات سزارین برای مادر،  پیش از زایمان بخوانید

 

خطرات عمل سزارین برای مادران

در این جا خطراتی که بیشتر مادران ممکن است در عمل سزارین با آن مواجه شوند، آورده شده است.

  1. عفونت: عفونت می تواند در محل برش جراحی، در رحم و دیگر ارگان‌های لگنی مانند مثانه رخ دهد.
  2. خونریزی: خونریزی در عمل سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی بیشتر است. که ممکن است منجر به کم‌خونی و انتقال خون شود. (از هر 100 زن، 1 تا 6 نفر به انتقال خون احتیاج دارند.)
  3. آسیب ارگان: ممکن است آسیب به ارگان‌هایی مانند روده یا مثانه وارد شود. (از هر 100 زن 2 نفر)
  4. چسبندگی: بافت زخم در داخل منطقه لگنی ممکن است باعث انسداد و درد شود. چسبندگی همچنین می‌تواند منجر به عوارض حاملگی در آینده مانند جدا شدن زودرس جفت و یا جفت سر راهی شود.
  5. بستری در بیمارستان: بعد از عمل سزارین، مدت زمان بستری در بیمارستان به طور طبیعی 3 تا 5 روز است، البته اگر عوارضی به وجود نیاید.
  6. واکنش به داروها: ممکن است بدن پس از عمل، واکنشی منفی به بیهوشی یا داروهای ضد درد نشان دهد.
  7. احتمال عمل‌های‌‌ بیشتر: که شامل هیسترکتومی، ترمیم مثانه و یا عمل‌های دیگری است.
  8. مرگ مادران: خطر مرگ مادران در عمل سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است.
  9. واکنش‌های احساسی: تعدادی از زنان احساس منفی نسبت به تجربه زایمان‌شان دارند و حتی ممکن است در ارتباط با نوزاد خود دچار مشکل شوند.

 

خطرات عمل سزارین برای کودکان

  1. زایمان زودرس: اگر زمان زایمان به درستی محاسبه نشود، ممکن است عمل سزارین زودتر از زمان خود انجام گیرد و کودک کاهش وزن داشته باشد.
  2. مشکلات تنفسی: در عمل سزارین احتمال مشکلات تنفسی در کودکان بیشتر از زایمان طبیعی است. مطالعات نشان می‌دهد که نیاز بیشتری به مراقبت‌های فوری و تنفسی پس از عمل سزارین نسبت به زایمان طبیعی وجود دارد.
  3. نمره آپگار پایین: این مساله می‌تواند ناشی از بیهوشی، بیماری جنین قبل از زایمان و یا عدم تحرک در طول زایمان باشد. (زایمان طبیعی منجر به تحرک طبیعی کودک می‌شود.)
  4. آسیب‌دیدگی جنین: به ندرت ممکن است کودک دچار خراش یا بریدگی در طول عمل سزارین شود. (به طور متوسط از هر 100 کودک، 1 یا 2 نفر آسیب می‌بینند.)

 

اگر پزشک عمل سزارین را به شما پیشنهاد کرد و شما در شرایط اضطراری نبودید، به خودتان زمان دهید و تمام جوانب آن را در نظر بگیرید:

  • به دنبال دلیل این‌که پزشک عمل سزارین را به شما پیشنهاد داده است، بگردید.
  • به دنبال گزینه‌های دیگری که می‌تواند در شرایط خاص شما کارساز باشد، بگردید.
  • از پزشک خود بخواهید مقایسه‌ای از تمام خطرات و عوارض احتمالی در عمل سزارین برای شما و کودک‌تان تنظیم کند.
  • اطلاعات لازم پس از زایمان را دریافت کنید. (برای مثال چه زمانی می‌توانید کودک را در آغوش بگیرید یا آن را روی قفسه سینه خود نگه دارید یا چه زمانی می‌توانید به او شیر دهید. شاید مجبور باشید داروهایی مصرف کنید که باعث کسالت ‌شوند.)