یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر آسم بر بارداری، عوارضش بر جنین


بر اساس اعلام مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، آسم جدی ترین و شایعترین بیماری است که بر روی بارداری تاثیر می گذارد در حقیقت ۷ درصد از خانم های باردار به آسم مبتلا هستند ، این بیماری در صورت کنترل برای مادر و جنین خطری ندارد.
وقوع حمله های آسم در خانم های باردار با کاهش اکسیژن مورد نیاز جنین سبب آسیب وی می شود بنابراین جلوگیری از حمله های آسم در دوران بارداری و یا هنگام زایمان اهمیت فراوانی دارد با ایجاد فضای عاری از دود سیگار در محیط منزل، تغذیه شیرخوار با شیر مادر حداقل به مدت ۱۸ ماه، پیشگیری از مایت های وجود در گرد و غبار منزل، خوردن غذاهای غنی از ماهی می توان میزان خطر ابتلا به آسم را کاهش داد.
درمان ایده ال آسم در دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول استفاده نکردن از داروست زیرا هیچ درمان دارویی در این دوران کاملا بی خطر نیست هر چند ثابت شده است که خطر آسم کنترل نشده برای مادر و جنین بسیار بیشتر از خطر ناشی از مصرف داروهای کنترل آسم خواهد بود.
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از آنجا که علائم بیماری آسم ممکن است روز به روز و ماه به ماه در بانوان باردار مبتلا به آسم تغییر کند بنابراین بایستی بر اساس  شدت بیماری و هم تجارب قبلی در استفاده از داروهای اختصاصی دوران بارداری دقت لازم وجود داشته باشد.
باید به خاطر داشت استفاده از داروها نباد جایگزین پرهیز از تماس با مواد حساسیت زا و مواد محرکی شود که باعث تحریک آسم و آلرژی می شود، زیرا از طریق پیشگیری و اجتناب از تماس با مواد حساسیت زا می توان نیاز به دارو را به میزان قابل توجهی کاهش داد.