چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

دنیای بچه ها کجا،شخصیت های کارتونی کجا


ایسنا: يادآوري منتقدانه‌ي يك انيميشن‌ساز به دوربودن شخصيت‌هاي كارتوني ايراني از دنياي بچه‌ها

بهزاد خداپرستي معتقد است: در كشور ما فاصله‌يي بين سينما و تلويزيون به معناي هنر و صنعت وجود دارد، ما در معيارهاي انيميشن‌سازي‌مان تمايلي براي كار صنعتي نداريم بنابراين درآمدزايي براي پاگرفتن توليد شكل نمي‌گيرد و كارهاي خوب خط سير مداوم پيدا نمي‌كند.

اين نويسنده و كارگردان انيميشن درباره اهميت و چگونگي پرداختن به مفاخر و مشاهير كشورمان در زمينه‌هاي مختلف در قالب فيلم يا انيميشن به گونه‌يي كه براي كودكان و نوجوانان جذاب و به‌يادماندني باشند، گفت: يكي از دلايلي كه باعث مي‌شود شخصيت‌هاي انيميشن‌هاي خارجي براي بچه‌ها جذاب باشند نزديك بودن آن‌ها به دنياي كودكان است ولي شخصيت‌هاي كارتون‌هاي ما خيلي واقعي‌ و رئال‌ هستند.

وي ادامه داد: شخصيت‌هاي كارتوني ما زيادي خوب‌اند، شبيه بچه‌ها نيستند، يعني شيطنت و تخيل ندارند بنابراين براي آن‌ها جذابيت ندارند.

اين انيميشن‌ساز تأكيد كرد: بچه‌ها دنياي فانتزي را دوست دارند و هرچه فضاي انيميشن به فانتزي و تخيل بچه‌ها نزديك‌تر باشد بيشتر آن‌ها را جذاب مي‌كند.

وي گفت: اما بايد توجه داشت كه گروه كودك و نوجوان را بايد از يكديگر جدا كرد و جداگانه براي آن‌ها فيلم ساخت چراكه برخلاف كودكان كه دنياي فانتزي را دوست دارند، نوجوانان به فيلم‌هاي اكشن علاقه بيشتري نشان مي‌دهند.

خداپرستي در پاسخ به اين پرسش كه چرا تاكنون آثار فاخر و در حد بين‌المللي در زمينه كودك و نوجوان گفت: در كشور ما فاصله‌يي بين سينما و تلويزيون به معناي هنر و صنعت وجود دارد، انيميشن‌ها اغلب هنري بوده است و در بخش صنعت تنها كارهاي كوتاه جشنواره‌يي مي‌سازيم و در سينماي ما روي فيلم‌هاي جشنواره پسند تكيه مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه بايد يك مقدار بين هنر و صنعت ارتباط برقرار كرد ادامه داد: در كشور ما معمولا هنر انيميشن جذاب است ولي صنعت انيميشن نداريم، متأسفانه تنها چندسال است كه كارهاي سريالي انجام مي‌دهيم و آموزشگاه‌هاي ما نيز هنر انيميشن را آموزش مي‌دهند.

خداپرستي ابراز عقيده كرد: ما به فكر فروش كارهايمان نيستيم در صورتي كه بالابودن فروش يك فيلم نشان‌دهنده ميزان مخاطبان و تأثيرگذاري آن است.

وي ادامه داد: در معيارهاي انيميشن‌سازي ما تمايل براي كار صنعتي نداريم بنابراين درآمدزايي براي پاگرفتن توليد شكل نمي‌گيرد و كارهاي ما خط سير پيدا نمي‌كند و تنها به شكل منقطع كارهاي خوبي انجام مي‌شود.

اين انيميشن‌ساز با تأكيد بر اين‌كه بايد صنعت انيميشن را در كشورمان تقويت كنيم، اظهار كرد: بايد اعتباري براي صنعت و سرمايه قايل شويم به گونه‌يي كه براي نويسنده، كارگردان، انيماتور و ديگر عوامل صرفه و اعتبار داشته باشد كه بخواهند كار جدي در زمينه انيميشن انجام دهند.

اين نويسنده و كارگردان انيميشن تصريح كرد: از سوي ديگر در توليد انيميشن بايد ذائقه مخاطب را در نظر گرفت و براي هر سني متناسب با ذائقه آن فيلم‌سازي كرد.