جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مادر شدن بدون ترس و درد، به کدام بیمارستان بروم؟
شهرزاد: اگر محیط مناسبی را برای تولد فرزندتان انتخاب کرده و قبل از زایمان هم روی سلامت ذهن و بدنتان کار کرده باشید، دیگر جایی برای ترس از زایمان باقی نمیماند
9 ماه انتظارش یک طرف و هفته آخرش هم یکطرف. نگرانی از شرایطی که یک مادر قرار است در آن فرزندش را به این دنیا بیاورد، موضوعی غیر طبیعی نیست. این استرس را تمام زنان در همه جای جهان تجربه میکنند و گاهی به خاطر شرایط خاص بیمارستانهای ما، زنان در این گوشه از جهان استرس بیشتری را تحمل میکنند. اما با وجود این، باز هم میتوانیم امیدوارانه بگوییم که اوضاع بهتر شده است. از آمدن کلاسهای آمادگی زایمان برای تازه مادران گرفته تا پیدا شدن بیمارستانهای دوستدار مادر و نوزاد که با استانداردهای بالاتری مادران را همراهی میکنند، همه و همه دست به دست هم میدهند تا روز بهتری را برای تازه مادران بسازند.
مادر شدن را یاد بگیرید
کلاسهای آمادگی زایمان که در 9 ماه بارداری، در اغلب کشورهای جهان با حضور مادر و پدر آینده برگزار میشود، مدتی است که به ایران هم راه پیدا کردهاند. گرچه شاید آموختنیهایی که این روزها در این کلاسها عرضه میشود، مانند دورههایی که در کشورهای پیشرفته برگزار میشود، جامع و کاربردی نباشد، اما با وجود این، برگزاری این دورهها، میتواند مادران را برای شرایطی که قرار است با آن روبهرو شوند، آمادهتر کند. گرچه از حدود 7-6 سال پیش زمزمه برگزاری این کلاسها در مراکز دولتی و خصوصی به گوش میرسید، اما هنوز هم مراکز دولتی، نتوانستهاند آنطور که باید موفق باشند. اما خوشبختانه با بیشتر شدن تعداد افراد آموزش دیده، موسسات خصوصی برای برگزاری این دورهها، مصممتر قدم برداشتند.
این موسسات با ارائه سرفصلهایی از قبیل تغذيه، بهداشت روان، روش كاهش درد، مراحل زايمان، نحوه سازگاري با درد زايمان، شيردهي و مراقبتهاي پس از زايمان، برای بالا بردن آگاهی مادران تلاش میکنند. بخشی از کلاسها هم به آموزشهاي عملي دوران بارداري شامل تمرينات دوران بارداري، اصلاح وضعيتها (نحوه درست نشستن، ايستادن، خوابيدن، انجام كارهاي منزل) تكنيكهاي تن آرامي، تنفس و پيشگيري از افتادگيها اختصاص مییابد.
از صفر تا چند میلیون
خودتان انتخاب میکنید که آمدن یک قدم نو رسیده برایتان چقدر خرج داشته باشد. اگر شما نخواهید همه پس اندازتان را در روز تولد، تقدیم بیمارستان کنید، میتوانید از یک بیمارستان دولتی وقت بگیرید و بیمه را موظف به پرداخت هزینه زایمانتان کنید.
بیمارستان میلاد یکی از پرطرفدارترین بیمارستانهای دولتی است که با تامین اجتماعی طرف قرارداد است و اگر زود بجنبید و پشتکارتان هم زیاد باشد، میتوانید از آن وقت بگیرید. مادرانی که تصمیم گرفتهاند در این بیمارستان فرزندشان را به دنیا بیاورند، میگویند وقت گرفتن از میلاد کار سادهای نیست. چراکه یک مادر تنها به صورت تلفنی و تا قبل از پایان ماه سوم بارداری، میتواند وقت زایمان را از این بیمارستان دریافت کند و متاسفانه، کم پیش میآید که اپراتور تلفنی آن، به سوالات شمایی که پشت خط هستید، پاسخ دهد. اما با تمامی این اوصاف، زایمان در این بیمارستان طرفداران خودش را دارد.
هدایت هم یکی دیگر از بیمارستانهایی است که با کمک بیمه تامین اجتماعی، زایمان را برای شما رایگان میکند. پس اگر هنوز تصمیم نگرفتهاید که کجا نوزادتان را به دنیا بیاورید، نگاهی به فهرست بیمارستانهایی که با بیمه شما قرارداد دارند، بیندازید.
پول بدهید آرامش بخرید
اگر هزینه زایمان، برایتان چندان مهم نباشد، میتوانید چند روز به یاد ماندنی و آرام را در یک بیمارستان خصوصی بگذرانید. دریافت فیلم از اتاق زایمان، امکان انتظار همراهان بیمار در پشت در اتاق زایمان، حضور پرستارانی که تمام هوش و حواسشان با مادر و نوزاد است، از دلایلی است که باعث میشود مادران هزینهای بین 2 تا 5 میلیون تومان را برای زایمانشان بپردازند.
بیمارستان آتیه یکی از این مکانهای امن است که برای زايمان طبيعي به صورت آزاد، به همراه يك شب بستري، مبلغ2 میلیون تومان را در نظر میگیرد که البته در صورت انتخاب اتاق خصوصي اين هزينه افزايش مييابد. اما اگر بیمه شما با این بیمارستان طرف قرار داد باشد، 500 هزار تومان از این هزینه کم میشود. این درحالی است که هزینه زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی، اغلب به 500 هزار تومان هم نمیرسد و هزینه سزارین هم معمولا کمتر از یک میلیون تومان است. اما یک بیمارستان خصوصی مثل آتیه، برای سزارینیهایی که یک شب بدون بیمه بستری میشوند، هزینهای بین 3.5 تا 4 میلیون تومان در نظر میگیرد و اگر این مادران آینده بیمه داشته باشند، میتوانند با حدود 2.5 میلیون تومان فرزندشان را در یک بیمارستان آرام خصوصی به دنیا بیاورند. البته این بیمارستان میگوید که همه این هزینهها تقریبی است و ممکن است با توجه به پزشکی که انتخاب میکنید تغییر کند.
به خدماتش میارزد؟
با وجود تفاوت بالای قیمت در بیمارستانهای دولتی و خصوصی، هنوز هم بسیاری از مادران تمام تلاششان را برای زایمان در بیمارستانهای خصوصی میکنند. اقداماتی مانند حضور همسر هنگام زایمان، هماتاقی مادر و نوزاد، شیردهی بلافاصله پس از زایمان، ترخیص زودتر و رسیدگی بهتر کادر درمانی به مادر و نوزاد باعث میشود تازه مادران در این محیطها آرامش بیشتری داشته باشند. برای کسانی که میخواهند فرزندشان را به صورت سزارین به دنیا بیاورند، حضور پدر در کنارشان موضوعی است که به خاطرش حاضرند هزینه بیشتری بپردازند و به یک بیمارستان خصوصی بروند. گرچه تحقیقهایی که در سالهای گذشته هم انجام شده، رضایت بیشتر مادران از بیمارستانهای خصوصی را تایید میکنند. یکی از این بررسیها که مادران را به طور تصادفی مورد پرسش قرار داده بود نشان میداد تنها 60 درصد مادرانی که در بیمارستانهای دولتی صاحب فرزند شدهاند از محل زایمان خود راضی بودهاند، درحالی که 100 درصد مادرانی که به بیمارستانهای خصوصی مراجعه کردهاند، از شرایطشان در زمان زایمان و بعد از آن رضایت داشتهاند.
یکی دیگر از دلایلی که مادران را به بیمارستانهای خصوصی میکشاند، انتخاب پزشک است. اگر شما سالهاست که بیمار پزشک خاصی هستید و میخواهید همان فرد زایمانتان را انجام دهد، کارتان کمی سختتر میشود. چراکه ممکن است پزشک شما در هیچ کدام از بیمارستانهای دولتی حضور نداشته باشد. اما با مراجعه به بیمارستانی که خود او پیشنهاد میکند، میتوانید توسط همان متخصصی که میخواهید فرزندتان را به دنیا بیاورید. درحالی که در صورت مراجعه به بیمارستانهای دولتی، انتخاب شما محدود به کادر پزشکی آنجا خواهد شد.
بیمارستان دوستدار مادر و کودک
از حدود 5 سال پیش بود که با آغاز طرح بیمارستان دوستدار مادر و کودک، تلاش شد مادران در شرایط بهتری شاهد تولد فرزندشان باشند. به همین منظور اصولی طراحی شد تا رغبت مادران به زایمان طبیعی بیشتر شود و در مقابل، درد کمتری را هم تجربه کنند. ماساژ، آب درمانی، دادن اجازه حرکت به مادران، زایمان فیزیولوژیک با روشهای کاهش درد، آموزش به كاركنان در مورد روشهاي زايمان بيدرد دارويي و کاهش درد غير دارويي، حضور همراه آموزش دیده در کنار مادر و برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان از جمله اصولی هستند که بیمارستانهای دوستدار مادر موظف به رعایت آنها هستند. با آغاز این طرح، بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران به عنوان اولین بیمارستان دوستدار مادر انتخاب شد و بعد از آن، بیمارستانهایی از قبیل صارم، مادران و خاتمالانبیا هم از دیگر بیمارستانهایی هستند که با برگزاری دورههای آموزشی و رعایت برخی دیگر از اصول، توانستهاند خود را به معیارهای در نظر گرفته شده نزدیکتر کنند. اگر شما هم میخواهید جسمتان را برای زایمان بهتر آماده کنید و از نظر روانی در شرایط بهتری قرار بگیرید، بهتر است قبل از مراجعه ببینید بیمارستانتان با این اصول مطابقت دارد یا خیر.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست