چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

قمار کردن سرنوشت کودکان با مهدکودک!


مهدهای کودک غیر قانونی در قم مشغول فعالیت هستند که خانواده‌ها کودکانشان را بدون تحقیق به این مراکز سپرده اند. این مراکز در ساختمان‌های فرسوده و غیر استاندارد به فعالیت می‌پردازند و شهریه‌های بسیار پایینی از خانواده‌ها دریافت می‌کنند.
فرزند هر انسانی به دلیل آنکه نتیجه آمال و آرزوی های اوست و به عنوان جانشین در روی زمین باقی می ماند باید به خصوصیات ویژه ای آراسته شود و این امر مگر با تربیت فرزند به آداب نیکو ممکن نیست.

قمار کردن سرنوشت کودکان با مهدکودک!


پیامبر(ص) در حدیثی می‌فرمایند: «اکرِمُوا أولادَکُم و أحسِنوا آدابَهُم یُغفَرلَکُم؛ فرزند خود را گرامی بدارید و آنان را خوب تربیت کنید تا آمرزیده شوید.» و رسیدن به این هدف جز با تحقیق و مطالعه والدین محقق نمی شود.
همچنین خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به کسانی که ایمان آورده‌اند می گوید که خود و خانواده خود را از آتش نگاه دارید.
آنچه از حدیث و آیه مذکور وبسیاری از احادیث و آیات مشابه برداشت می شود این است که اسلام مکتب تربیت است و والدین را به تربیت نیکوی خود و فرزندانشان ترغیب و تشویق نموده است.
امید می‌رود فرزندانی که تحت سرپرستی والدین قرار می‌گیرند؛ اگر به خوبی تربیت شوند؛ بتوانند افراد مفیدی برای خود و جامعه واقع گردند زیرا تربیت فرزندان می‌تواند بهترین هدیه از سوی والدین برای فرزندان محسوب ‌شود.
امروزه مهد کودک ها به محل هایی برای مراقبت، شناخت استعدادها،‌ پرورش عاطفی، جسمی، هوشی، رفتاری (اجتماعی) گفتاری و رشد خلاقیت برخی از کودکان در سنین پیش از دبستان تبدیل شده اند.
از این رو این مراکز باید استاندارد و دارای کیفیت باشند و مدیر و مربیان آن شیوه ارتباط اولیه با کودکان را به خوبی بشناسند و مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح کسب کنند اما متاسفانه اخباری به گوش می رسد که حکایت از فعالیت مهدهای بدون مجوز در شهرمقدس قم می دهد.
 
فعالیت مهدهای غیرمجاز در قم!
مریم علی شیری معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قم در این خصوص می گوید: در حال حاضر 86 مهد کودک با نظارت اداره‌کل بهزیستی استان قم فعالیت می‌کنند که تنها 7 هزار و 551 کودک در این مراکز مجاز نگهداری شده و به آنها تعلیم آموزه‌های دینی و اجتماعی داده می‌شود.
وی می افزاید: با آماری که از آموزش و پرورش گرفتیم متوجه شدیم که به نسبت کودکان واجد شرایط برای تعلیم در مهدهای کودک که زیر نظر آموزش و پرورش فعالیت دارند نیز شمار قابل توجهی مراجعه نکردند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قم ادامه می دهد: بررسی‌ها نشان داد مهدهای کودک غیر قانونی در قم مشغول فعالیت هستند که خانواده‌ها کودکانشان را بدون تحقیق به این مراکز سپرده اند.
لزوم تحقیق والدین در خصوص مهدهای کودک
به هر میزان که محیط رشد کودکان آگاهانه تر، غنی و در جهت شکوفایی کامل آنها باشد، هوش کودکان نیز بیشتر و خلق و خوی آنان متعادل تر خواهد بود و بر همین  اساس است که سبب تعلیم و تربیت دوره  پیش دبستان در زمان ما اهمیتی دیگر یافته است.
علیرغم امیدواری معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قم، به نظر می رسد که خانواده ها نیز در استمرار فعالیت مراکز غیرمجاز کم تقصیر نباشند و والدینی که فرزندان خود را در مراکز غیرمجاز ثبت نام می کنند در واقع درخصوص سرنوشت آینده آنان قمار می کنند.
انتظار می رود با توجه به نقش مهم مهدکودک ها در تربیت فرزندان و اینکه بهترین زمان تربیتی برخی از خردسالان در اینگونه فضاها سپری می شود، والدین در انتخاب اینگونه مراکز برای فرزندانشان نهایت دقت را داشته باشند و پس از تحقیق نسبت به ثبت نام فرزندانشان اقدام کنند.
همچنین با توجه به شناسایی شدن این مراکز غیرمجاز، تعطیل کردن آنان در سریع ترین زمان و اطلاع رسانی در این خصوص، مطالبه ای از مسوولین امر است.
امیدواری به تعطیلی این مهدها
علی شیری با اشاره به وضعیت نابسامان این مهدهای کودک، خاطرنشان می کند: این مراکز در ساختمان‌های فرسوده و غیر استاندارد به فعالیت می‌پردازند و شهریه‌های بسیار پایینی از خانواده‌ها دریافت می‌کنند.
وی به پیگیری‌های بهزیستی همراه با استانداری برای ساماندهی مهدهای کودک اشاره و بیان می کند: در مرحله نخست از سوی فرمانداری به این مراکز اخطار داده شده است و با توجه به اینکه مراکز غیر مجاز شناسایی شده اند، امیدواریم به زودی تعطیل شوند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.