پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا

تندخویی و پرخاشگری در کودکان به دلیل مصرف چیبس و پفک


متاسفانه سرانه مصرف پفک و چیبس که ارزش غذایی خوبی هم ندارند در کشور بسیار بالا است و این باعث شده تا ذائقه برخی افراد بواسطه مصرف این تنقلات تغییر پیدا کند و افزایش تورم بدن، فشار خون بالا و سکته‌های مغزی و قلبی از عوارض مصرف این تنقلات مضر در کشور است.
عضو انجمن علمی تغذیه ایران به سرطان‌زا بودن روغن سرخ شده پفک و چیبس و مشکلات گوارشی ناشی از آن اشاره کرد و افزود: به دلیل اینکه در تهیه پفک از روغن زیاد استفاده می‌شود و این روغن‌ها در معرض نور و حرارت بیش از حد قرار می‌گیرند، می‌تواند باعث اکسیده شدن پفک شود و رادیکال‌های آزادی تولید کند که خود باعث ایجاد سکته، مشکلات گوارشی و سرطان‌‌ها شود.
 متاسفانه در چیپس و پفک بیشتر روغن چرب اسید ترانس به کار می‌رود که مصرف این نوع روغن‌ها مورد توصیه ما نیست زیرا خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در افرادرا بالا می‌برد؛ همچنین بیماری چاقی هم مضاف بر این بیماری‌ها است.
متاسفانه استفاده چندین بار از روغن برای تهیه چیپس موجب ایجاد آکرولین ‌می‌شود که غالباً همراه با کدری رنگ و بوی سوخته است که باعث ایجاد مسمومیت، سرطان و سقط جنین و ناهنجاری‌های جنینی می‌شود.
 پفک به دلیل نمک زیادی که دارد خصوصاً در خانم‌های باردار موجب افزایش فشار خون می‌شود؛ "آکریل آمید" بالای چیبس و پفک باعث ایجاد ناباروری و زایمان زود‌تر از موعد می‌شود.
ذرت‌های تفت داده، شیرین گندمک‌ها و مغز‌ها جایگزینی خوب برای چیبس و پفک است
ذرت‌های تفت داده، شیرین گندمک‌ها، مغز‌ها و این قبیل تنقلات می‌تواند جایگزینی برای چیبس و پفک باشد که ارزش غذایی خوبی هم دارند؛ این جایگزینی باید از سوی والدین برای کودکان انجام شود چون مصرف چیپس بفک در کودکان باعث تندخویی و پرخاشگری آنان می‌شود.

نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.