سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

چرا زایمان طبیعی بهتر است؟


مادران باردار زایمان طبیعی را به سزارین ترجیح دهند
حمیده حاجی اقراری روز شنبه در همایش سلامت مادران باردار در بیمارستان ولی عصر زنجان افزود: با تمهیدات اندیشیده شده مادران باردار می توانند نوزادان خود را با زایمان طبیعی بدون درد انجام دهند و روش طبیعی راهی است که خداوند قرار داده و با تحمل درد آن ارزش مادر شدن بیشتر احساس می شود.وی به عوارض ناشی از سزارین اشاره کرد و یادآورشد: نگرانی در زایمان هایی با این روش وجود دارد و مادرانی که قصد داشتن بیش از 2 فرزند را دارند این عوارض غیرقابل کنترل خواهد بود.متخصص زنان و زایمان در زنجان گفت: زایمان به روش سزارین فقط در مواقع ناچاری باید انجام شود.حاجی اقراری تاکید کرد: مادرانی که تصمیم به باردار شدن دارند به حتم باید توسط پزشک متخصص ویزیت و مصرف اسیدفولیک را آغاز کنند چرا که سلامت روحی و جسمی مادر در روند دوره بارداری موثر است.وی ادامه داد: مادرانی که برخی از داروها را برای کنترل فشار خون، قند خون و درمان جوش های صورت مصرف می کنند باید در دوره بارداری مصرف این داروها را با نظر پزشک تقلیل دهند چرا که اثرات مضری در اوایل دوره بارداری دارند.این متخصص زنان و زایمان گفت: مادران باردار باید قبل از بچه دار شدن توسط پزشک متخصص ویزیت و پس از بارداری نیز هفته 6 تا هشت نخستین و تا 28 هفتگی هر ماه یک دفعه باید ویزیت شوند.
 
حاجی اقراری خاطرنشان کرد: بعد از 28 هفتگی تا 36 هفتگی مراجعه برای ویزیت توسط پزشک باید هر هفته یک دفعه و 40 هفتگی هر 2 تا سه روز یک دفعه به صورت اورژانسی انجام شود.وی به اهمیت تغذیه مادران در دوران بارداری اشاره کرد و افزود: هرنوع روش تغذیه و عادت غذایی غلط می تواند در سلامت نوزاد تاثیرگذار باشد و برای داشتن کودکی سالم باید این عادت ها اصلاح شود.حاجی اقراری گفت: مادرانی که از تزریق واکسن کزاز آنها 10 سال سپری شده و یا در فصل سرما باردار هستند باید برای تزریق واکسن کزاز و آنفلوآنزا اقدام کنند.وی تاکید کرد: مادرانی که با سن بالای 35 سال قصد بارداری دارند باید به صورت جدی آزمایش های ماموگرافی و پاپ اسمیر را انجام دهند.حاجی اقراری تغذیه های صحیح در این دوره برای مادران را میوه، سبزی، انواع لبنیات، انواع پروتئین ها و حبوبات بیان کرد و افزود: دوره بارداری مادران باید 100 تا 300 کیلو کالری به رژیم غذایی قبلی اضافه شود.متخصص زنان و زایمان در زنجان گفت: مادرانی که اضافه وزن دارند نباید در این دوره رژیم بگیرند و یا میزان کالری خود را افزایش دهند و افزایش یک لیوان شیر به رژیم عذایی قبلی کافی خواهد بود.حاجی اقراری اظهارکرد: مصرف اسید فولیک باید حداقل یک ماه قبل از بارداری آغاز و آهن نیز پس از چهار ماهگی به صورت مکمل استفاده شود.
 
وی یادآورشد: با توجه به اینکه آهن موجب افزایش حالت تهوع و استفراغ می شود و با بهتر شدن این وضعیت در مادران تجویز این قرص با تاخیر و مولتی ویتامین نیز در کنار آهن انجام می شود. متخصص زنان و زایمان در زنجان، علت تهوع در مادران باردار را ترشح هورمون توسط جفت بیان کرد و گفت: این حالت در اغلب موارد تا 20 هفتگی ادامه دارد و می توان آن را کنترل کرد و چنانچه بیش از این زمان ادامه داشته باشد موجب دفع اسید معده و سایر مشکلات در مادر می شود.حاجی اقراری افزود: استفاده کمتر از مایعات، کاهش حجم غذا، خودداری از دراز کشیدن و خم شدن و مصرف زنجبیل برای بهبود حالت تهوع توصیه می شود.همایش سلامت مادران باردار با حضور جمعی از بانوان باردار شهرستان زنجان در بیمارستان ولی عصر(عج) با هدف سلامت معنوی و ترویج زایمان ایمن برای این قشر برگزار شده بود.