پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

درمان پره اکلامپسی، تغذیه چقدر موثر است؟


اكلامپسي و پره اكلامپسي در 7درصد بارداري ها بروز مي كند و در صورت تشخيص بايد بستري، درمان و در مواردي ختم بارداري انجام شود. توصيه هاي تغذيه اي به صورت مكمل با درمان دارويي و يا بستري و درمان فرد در بيمارستان مفيد است و به تنهايي نمي تواند موجب پيشگيري يا درمان اين عارضه شود.

پره اكلامپسی
پره اكلامپسي سندرمي است كه با مجموعه اي از علائم ادم، پروتئينوري و پر فشاري خون همراه است و در نيمه دوم بارداري (معمولا بعد از هفته 23 حاملگي) اتفاق مي افتد. چنانچه اين عارضه با تشنج همراه شود اكلامپسي ناميده مي شود.
 
توصيه های تغذيه ای
توصيه هاي تغذيه اي شامل تجويز ويتامين E، مصرف كافي كلسيم، پروتئين، و پتاسيم، مصرف غذاي پرپروتئين و استفاده از منابع غذايي اسيدهاي چرب ضروري اسيد لينولئيك و آراشيدونيك مي باشد.

فشارخون ناشي از پره اكلامپسي و اكلامپسي نيازمند دارو درمانی و بستری در بيمارستان است و با توصيه های تغذيه ای بهبود نمی يابد.
فشار خون بالا در بارداری
به افزايش فشار خون بدون ادم و پروتئينوري كه از قبل از بارداري وجود داشته و در هر زمان از بارداري ممكن است اتفاق افتد فشار خون بارداري مي گويند. اضافه وزن و چاقي يكي ازمهم ترين عوامل موثر بر ايجاد فشارخون در بارداري و ساير دوران هاي زندگي است. بنابر اين بهتر است بعد ازكاهش وزن و كنترل فشارخون بارداري صورت پذيرد. توصيه هاي تغذيه اي و رژيم
غذايي همزمان با درمان دارويي و ورزش مي تواند مفيد باشد و به تنهايي نمي تواند موجب پيشگيري يا درمان اين عارضه شود.

توصيه های تغذيه ای
تنظيم كالري مورد نياز با مشاوره كارشناس تغذيه
افزايش مصرف سبزي ها و ميوه ها و كاهش مصرف قندهاي ساده
محدوديت مصرف نمك