شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

استفاده از اینترنت و حد مجاز برای کودک


ایسنا : فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: وسایل ارتباط جمعی مانند تلفن، رادیو، تلویزیون و اینترنت نباید در اتاق شخصی کودکان قرار گیرد چرا که می تواند آسیب های اجتماعی و روحی و روانی برای آنان در پی داشته باشد.

 دکتر الهام شیرازی اظهار داشت: رسانه های جمعی نباید در اختیار مالکیت شخصی کودکان قرار گیرد بلکه والدین باید بتوانند بر نحوه استفاده کودکان خود از این وسایل کنترل داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد استفاده از اینترنت از سوی کودکان باید در دید والدین انجام شود و والدین برای استفاده کودکان خود از اینترنت باید از فیلترینگ های قوی و مشخصی استفاده کنند تا کودکان سراغ سایت هایی که مناسب سن آنها نیست، نروند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: والدین باید به کودکان خود آموزش دهند که افراد حاضر در فضای مجازی اینترنت،حکم افراد غریبه را دارند وکودکان نباید اطلاعات شخصی و خانوادگی را از طریق گوناگون از جمله ایمیل یا چت در اختیار آنان قرار دهند.

شیرازی گفت: همچنین کودکان باید بدانند افراد حاضر در فضای مجازی اینترنت می توانند خود را به دروغ فرد دیگری معرفی کنند؛ کودکان لازم است بدانند که هرگز نباید با افرادی که در اینترنت با آنان آشنا شده اند، قرار بگذارند و اگر اصرار به این کار دارند باید در این گونه ملاقاتها والدین حضور داشته باشند.

وی افزود: کودکان باید آموزش ببینند که درمواجهه با پیام ها و اطلاعات مستهجن و تهدیدهای اینترنتی فورا والدین خود را در جریان بگذارند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان ادامه داد: این گونه مسایل غیر از منازل باید در مدارس دارای اینترنت نیز مورد توجه قرار گیرد.

شیرازی گفت: همچنین ساعات استفاده از اینترنت برای کودکان باید قانونمند باشد و آنان را از وظایف اصلی مانند وظایف تحصیلی و انجام کارهای مشترک خانه، بازندارد؛ اگر استفاده از اینترنت و بازی های رایانه ای جایگزین مسوولیت های اصلی کودک شود، اشتباه است و پیامدهای اجتماعی و روحی و روانی برای کودکان به همراه دارد.