دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
گفتگو با چیستا یثربی و دنیای غیرطبیعی بچه ها
*در ساخت فیلم باید به توانایی کودکان توجه کرد
طالبی در بخشی از این نشست گفت: باید هنگام ساخت فیلم برای کودکان به تواناییهای آنها نگاه کرد.
وی با اشاره به وضعیت سینمای هالیوود گفت: سینمای هالیوود زبان خاص خود را دارد این که ما کارهای عجیب و غریب را به آنها نسبت داده و تصور کنیم با استقبال روبرو میشود، درست نیست.
کارگردان فیلم باد و مه تأکید کرد: بچهها در فیلمها با قهرمانان همراه و مأنوس میشوند و باید قهرمان فیلمها به آنها نزدیک باشد و ما در این راه باید احساس مسئولیت بیشتری داشته باشیم. فیلمسازان ما در این راه مطالعه نکردهاند و روشهای آموزش جدید را بلد نیستند و در سینمای کودک سرمایهگزاری بزرگی صورت نمیگیرد و فیلم کودک مانند فیلم الف ساخته نمیشود.
*بچهها از نقاط ضعف خود میتوانند به عنوان یک نقطه قوت استفاده کنند
طالبی ادامه داد: این بچهها آینده را میسازند و وقتی سرچهار راه چراغ قرمز را نمیبینند و صبر ندارند، زیرا آموزش ندارند و ما وقتی قهرمان میسازیم میگوییم باید قانون گرا باشد. بچهها الگوپذیر هستند و قهرمان در این زمینه مسئله مهمی است. در جشنواره فرانکفورت فیلمی برنده شد که قهرمانش دقیقاً خلاف استانداردهای طبیعی و رایج آدمهای مثبت رفتار میکرد و این مسئله نشان داد قهرمان برای بچهها چیز دیگری بود. بچهها از نقاط ضعف خود میتوانند به عنوان یک نقطه قوت استفاده کنند.
*دنیای بچهها به شدت غیر واقعی است
بنابراین گزارش، در ادامه نشست وحید نیکخواهآزاد گفت: قهرمان دو تعریف دارد و میتواند یک فرد یک موجود یا یک پدیده باشد، دنیای بچهها به شدت غیر واقعی است و با حضور ویدئو و ماهواره و اینترنت و رسانههای پیشرفته آن کسی برنده است که اثرش دیده شود و در این رقابت کسی برنده است که بتواند به بچهها نزدیک شود که شاهکار این ردیف فیلمها دونده امیر نادری است و مشکل سینمای ما تبدیل محصولات به دو قطب پرمخاطب بیارزش و بی مخاطب با ارزش است. آیا با ترکیب این دو نمیتوان فیلم ساخت؟ قهرمان نقش اول است و بار اصلی قصه را به دوش میکشد و قصه حتما با پیروزی قهرمان به پایان میرسد.
وی با اشاره به تاریخچه قهرمان در سینمای کودک گفت: ادبیات کودکان چه زمانی که با دیکنز و اولیورتویست آغاز شد و چه امروز همیشه پررنگ بوده و زمینه گرایش به فهرمان همیشه وجود دارد و در غرب نیز هنرمندان از عنصر قهرمان استقبال کردهاند اما قهرمان در قصه با نوع قصهگویی ارتباط مستقیم دارد.
*از دید کودکان قهرمان عنصر جسارت است
نیکخواه آزاد با تقسیمبندی جامعه به قشرهای عوام و فرهیخته گفت: ما در کودکان هرگز کودک فرهیخته نداریم و اگر کودکی زیاد کتاب میخواند فرهیخته نیست، بلکه از سن خود جلوتر حرکت کرده است و معتقدم بسیاری از الگوهای فیلم فارسی قدیمی میتواند در سینمای کودکان مطرح شود. در کار برای کودکان باید با آنها همراه شویم و روانشناسی میگوید قهرمان مهم است و باید وجود داشته باشد.
در ادامه مراسم مقاره عابدی گفت: قهرمان کسی است که با تکیه بر قابلیتها و تواناییهای خود با ناملایمات ستیز کند و از آنها پرش کند. از دید کودکان قهرمان عنصر جسارت است و حامی ضعیفان و باید این ویژگیها را داشته باشد. شجاع، پرانرژی، اکتیو و خلاق بوده تا بتواند با کودکان ارتباط برقرار کند. مثلاً در مرد عنکبوتی این ویژگیها وجود دارد و قهرمان فیلم به صورت برجسته نشان داده میشود. کودک امروز خلاق و چالشگر است و دولتها در قبال آنها موظف هستند.
*کودکان قهرمانی را دوست دارند که به آنها نزدیک باشند
چیستا یثربی در پایان این نشست گفت: امروز قهرمان کسی است که در برابر مشکلات تسلیم نمیشود، جهان امروز پر چالش و پیچیده است و معتقدم قهرمان هرگز نمیمیرد بلکه شکل آن عوض میشود امروز کودکان ما در دنیای ارتباطات حضور دارند و مسایل را به چالش میکشند. کودکان قهرمانی را دوست دارند که به آنها نزدیک باشند. وقتی در جایی به ضد قهرمان جایزه میدهند و تعریف جدیدی از جسارت ارائه میکنند، حتی قهرمانانی که دراکولا هستند را بچهها دوست ندارند.
یثربی خاطرنشان کرد: امروزه نیازهای آموزشی و فرهنگی بچهها تغییر یافته و همه چیز را به چالش میکشند همین داوران کودک امروزه بحثهایی میکنند که ما در ۲۵ سالگی انجام میدادیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست