دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

ترك‌ پوست بارداری، راه درمان دارد؟


چطور درمان می‌شود؟
در برخی از خانم‌ها بعد از بارداری به‌طور خود به خود این ترك‌ها از بین می‌رود و محو می‌شود اما در برخی دیگر این ترك‌های پوستی باقی می‌ماند و ماندگار می‌شود. برای درمان، بهتر است در مراحل اولیه كه ترك‌ها هنوز قرمزرنگ هستند اقدام شود.
در این زمان با استفاده از لیزردرمانی و برخی كرم‌هایی كه با نام «كرم‌های ضدترك بارداری» به فروش می‌رسند می‌توان تا حدی درمان را انجام داد. البته در همین زمان هم ممكن است نتیجه درمان قطعی و صددرصد نباشد. اما به هرحال ظاهر این ترك‌ها بهتر از قبل خواهد بود. اگر ترك‌ها از مراحل اولیه گذشته و ظاهر سفیدرنگ به خود بگیرند؛ دیگر تقریبا نمی‌توان كاری برای بهبودی آنها انجام داد.
نكته مهم دیگر این است كه این ترك‌ها درمان قطعی ندارند. در واقع همه درمان‌ها بین 30 تا 40 درصد و در بهترین حالت 60 تا 70 درصد بهبودی نسبی دارد. درمان دارویی كمتر از لیزر جواب می‌دهد.
اگر می‌خواهید لیزردرمانی كنید
برای استفاده از لیزردرمانی معمولا ابتدا یك قسمت را به صورت تست امتحان می‌كنیم. به این معنی كه ابتدا یك قسمت از پوست ترك خورده را لیزردرمانی می‌كنیم و پس از چند هفته نتیجه درمان را ارزیابی می‌كنیم. اگر درمان موثر واقع شده باشد، آن را برای سایر نواحی هم به كار می‌بریم.
در غیر این صورت متوجه می‌شویم كه لیزردرمانی درباره آن فرد خاص جواب نمی‌دهد و باید به كرم‌های ضدترك بسنده كنیم. اگر بخواهیم لیزردرمانی را برای درمان ترك‌های بارداری انجام دهیم به‌طور میانگین به 4 تا 5 جلسه لیزر نیاز است.
كرم‌ها را با نظر پزشك بخرید
اگر می‌خواهید برای بهبود ترك‌های پوستی ناشی از بارداری از كرم استفاده كنید حتما بروشور داخل بسته‌بندی را مطالعه كنید. این كرم‌ها گاهی با هدف درمان و گاهی هم با هدف پیشگیری تجویز می‌شوند.
در صورتی كه می‌خواهید از این كرم‌ها برای پیشگیری استفاده كنید باید بدانید برخی از این كرم‌ها ممكن است برای خود دوران بارداری مضر باشند و حساسیت ایجاد كنند؛ بنابراین اگرچه برخی از این محصولات را بدون نسخه هم ارائه می‌دهند اما برای اطمینان بیشتر قبل از استفاده حتما با پزشك مشورت كنید.
اگرچه استفاده از كرم‌های ضدترك نسبت به لیزردرمانی تاثیر كمتری دارد اما می‌تواند در بهبود وضعیت و كم كردن ظاهر پوست و همچنین به اثرگذاری لیزر كمك كند. بنابراین با استفاده از این محصولات می‌توانید تا حدی نتیجه بگیرید.
ظاهر این ترك‌ها را بشناسید
ترك‌های پوستی دوران بارداری در مراحل اولیه، قرمز یا مایل به ارغوانی هستند. كم‌كم با گذشت زمان رنگ این ترك‌ها روشن‌تر شده و به رنگ نواحی اطراف در می‌آید. به علاوه گاهی ممكن است این ترك‌ها رنگ سفیدتر و روشن‌تر از سایر نواحی داشته باشد. این ترك‌ها هیچ گونه درد، عارضه یا خطری ندارند و فقط به لحاظ زیبایی برای خانم‌ها مساله‌ساز هستند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.