سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
افسردگی بعد زایمان، با این روش خندان شوید
بسیاری از زنان پس از گذشت چند سال از ازدواجشان تمایل به باردار شدن و بچه دار شدن را دارند. اما موضوع افسردگی پس از زایمان باعث ایجاد نگرانی در بسیاری از افراد شده است. اما آیا می توان به این افسردگی نه گفت؟
بچهدار شدن برای تمام زنان، حادثه ای شگرف، مهیج، رعب انگیزو لذتبخش است. آنها در روزهای پس از زایمان ممکن است از تغییرات مختلفی که در درون خود حس می کنند، گیج و مبهوت شوند و نهایتا به مرحله ای برسند که در بلاتکلیفی این احساسات متفاوت، روحیه وشادابی خود را از دست بدهند و افسرده شوند.
بعد از زایمان احتمالوقوع اختلالات روانی متعددی وجود دارد. عوامل سهیم در این وقایع عبارتند از: تغییرات هورمونی، تجربه ناموفق از زایمان، احساس ناتوانی از بچه دار شدن برای همیشه، سطح رضایت شما از زندگی زناشویی، زایمان بچه ای با کمبودهای فراوان، عدم حمایت اجتماعی، بی رمقی یا سابقه خانوادگی افسردگی پس از زایمان.
گذر از دوران بارداری به مادر شدن کار ساده ای نیست و ایجاد افسردگی چه خفیف و چه شدید، به آن معنا نیست که شما به عنوان یک شخص یا والد، جا خالی کرده یا تسلیم شده اید. بدون شک با پیدا کردن راههایی جدید برای ایجاد تعادل میان زندگی روزمره و مسوولیتهای آن بتدریج از این گرفتاری خارج خواهید شد.
شما که تا حالا مسوولیتهای آسان و راحتی داشتید، با مشاهده مسوولیتهای جدیدی که به سبب مادر شدن پیش روی شما قرار میگیرند، ممکن است احساس بیکفایتی و ناتوانی کنید اما با کمی شکیبایی میتوانید از پس چنین مشکل بزرگی برآیید. در ۸۰ درصد زنانی که برای نخستین بار بچه دار میشوند نوعی افسردگی خفیف موسوم به پژمردگی مشاهده میگردد.
اینافسردگی خفیف معمولا چند روز تا چند هفته بعد از زایمان رخ میدهد. عموما خود به خود بهبود مییابد و در عرض چند هفته به طور کاملو بدون درمان برطرف میشود. در طول این مدت، ممکن است شما دچار احساساتی مثل غم و اندوه، خشم، اضطراب، زودرنجی و ناتوانی بشوید. مادران بی تجربه بدون هیچ دلیل روشنی یک مرتبه میزنند زیر گریه و بسادگی هم تسلی پیدا نمیکنند. برخی از مادران متعجبند که چرا گهگاه دچارافکار منفی در نگرش به فرزند خود میشوند و این موضوع را این گونه تفسیر میکنند که حتما مادر بدی هستند. شاید آگاهی از این نکته که پژمردگی پس از زایمان موضوعی کاملا طبیعی است، به شما کمی دلگرمی و تسلی خاطر بدهد.
به اندازه کافی استراحت کنید
به ایما و اشاره خود برای استراحت کردن گوش داده و عمل کنید. استراحت کافی تاثیر قابلملاحظه ای در سلامت جسم و روان شما دارد. در طول روز سعی کنید هر موقع بچه میخوابد، شما هم بخوابید تا دوره های استراحت شما با هم تنظیم و همزمان شود. هر گاه مسایلی که بیش از این شما را آزار نمیدادند ناگاه به موضوعاتی غیرقابل تحمل و خسته کننده تبدیل شوند، بدانید که به استراحت بیشتری نیاز دارید. پذیرفتن کمک از جانب دیگران گاهی کار دشواری است اما شاید این تنها چیزی باشد که شما برای حفظ احساس مثبت و واقعبینانه به آن احتیاج دارید.
غذای مقوی بخورید
تغذیه خوب آنچه را بدن شما در دوران بهبود پس از زایمان احتیاج دارد،فراهم میکند. چند وعده مختصر در روز ممکن است برای شما قابل تحملتر از سه وعده پر و پیمان باشد. مصرف سبزی و میوه به عنوان میان وعده های مختصر و سالم به کنترل وزن هم کمک میکند.
ورزش را فراموش نکنید
ورزش سبک میتواند مفید باشد. در صورت امکان هر روز به مدت ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع داشته باشید. اگر هنگام پیاده روی بچه را هم داخل کالسکه با خود ببرید، شاید احساس لذت بیشتری بکنید. نرمش و کشش عضلات هنگام بازی و صحبت کردن با بچه میتواند قدرت کشش عضلات شمارا افزایش دهد، وقتی بچه شاد و شنگول است، شما هم آرامش روانی بیشتری پیدا میکنید.
رفت و آمد داشته باشید
جزء دیگری از فرآیند طبیعی بهبود یافتن پس از وضع حمل آن است که تجربیات شخصی خود را در زمینه زایمان با دیگران مرور کنید. داشتن دوستان و آشنایانی که صمیمانه به حرفهایتان گوش کرده و احساسات شما را درک میکنند، کمک بسیار زیادی به کاهش نشانه های افسردگی خواهد کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست