یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

کمبود امگا 3 و نقص سیستم عصبی در نوزادان


ايسنا: در مقاله بلقيس ملك‌زاده كارشناس بهداشت خانواده با عنوان «بررسي تاثير امگا 3 در دوران بارداري و شيردهي » كه در كنگره سراسري تغذيه نوزادان و كودكان ارائه شد، آمده است: امگا 3 براي رشد كامل مغز انسان در طول دوران جنيني و دو سال اول زندگي بسيار ضروري است و با كمبود آن سيستم عصبي و ايمني كودك هيچ وقت به رشد كامل نرسيده و سبب اختلالاتي در سيستم حسي، يادگيري و ايمني براي تمام عمر مي‌شود.

وقتي جنين در حال گذراندن دوره تكاملي خود طي سه ماهه آخر حاملگي است، در مغز و دستگاه عصبي او يكي از مشتقات زنجيره بلند امگا3 بنام DHA تجمع مي‌يابد. اين ماده جزيي اساسي براي تكامل مغز، رشد سلول‌هاي عصبي و شبكيه چشم است.

جنين تا قبل از تولد ، DHA مورد نياز را از مادر مي‌گيرد و بعد از تولد از شير مادر؛ شير مادر 4 تا 3 برابر بيشتر از هر ماده غذايي امگا 3 و امگا 6 دارد و در صورت كمبود دريافت، تكامل جنين مختل مي‌شود و سبب افت ضريب هوشي و كاهش تيزبيني او مي‌گردد.

در اين مقاله تاكيد شده است: كودكان شير خشك خوار، امگا 3 كافي دريافت نمي‌كنند. ميزان امگا 3 در بند ناف در زايمان‌هاي زودرس و نوزادان نارس كمتر است و پر اكلامسي نيز با كمبود آن ارتباط دارد. به همين منظور مادران بايد در دوران بارداري و شيردهي، ماهي و غذاهاي حاوي امگا 3 مصرف نمايند تا از ذخيره بدنشان كم نشود.