چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کیهان بچه های دهه60 و سال های طلایی ادبیات کودک و نوجوان
شهرزاد: علیرضا متولی گفت: شمارههای کیهان بچهها که از سال 64 تا 68 منتشر شدند، سالهای طلایی ادبیات کودک و نوجوان ما را رقم زدند.
علیرضا متولی نویسنده کودک و نوجوان به مناسبت پنجاه و ششمین سالگرد انتشار مجله کیهان بچهها در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: من از نویسندگانی بودم که داستانی را که در 17 سالگی نوشته بودم، در این مجله به چاپ رساندم. داستانم را در سال 62 با پست به دفتر مجله ارسال کردم و چند هفته بعد دیدم که در مجله چاپ شده است. داستان در بخش اصلی داستانها چاپ شده بود؛ نه به عنوان یک داستان رسیده به دفتر مجله.
وی افزود: این موضوع خیلی خوشحال و تشویقم کرد. چند روز بعد هم نامهای هم از کیهان بچهها به دستم رسید که اگر از من خواسته شده بود اگر داستان دیگری هم دارم، برای مجله ارسال کنم. مدتی بعد بر اثر اتفاقاتی به دفتر کیهان بچهها رفتم و دعوت به کار شدم و در کیهان بچهها ماندم. در آن زمان به جبهه میرفتم و میآمدم. سال 63 هم که وارد دانشگاه شدم، دیگر مشغول به کار شده بودم.
این نویسنده ادامه داد: واقعیتی وجود دارد که همهجا آن را گفتهام و در این گفتگو هم به آن اشاره میکنم و آن واقعیت این است که ادبیات کودک و نوجوان امروز ما در همه شاخهها و شاخههای اصلی شعر، قصه، ژورنالیسم ادبی و تصویرگری در دوران بعد از انقلاب، از کیهان بچهها شروع شد. شمارههای کیهان بچهها که از سال 64 تا 68 منتشر شدند، سالهای طلایی ادبیات کودک و نوجوان ما را رقم زدند. آقای فردی با سعه صدری که داشت، امکان حضور خیلی از نویسندگان را در این عرصه فراهم کرد.
متولی گفت: جلسات شعر، قصه و تصویرگری که این جلسات سهگانه در واقع سه پایه و ستون اساسی ادبیات امروز کودک و نوجوان ما بودند. افراد مهم امروز ادبیات کودک و نوجوان کشور در این جلسات حاضر میشدند و در واقع قلههای ادبیات کودک و نوجوانمان از همان جلسات دهه 60 مجله کیهان بچهها سر برآوردند. آن دوران طلایی تا سال 68 ادامه داشت. در آن زمان مجلات دیگری هم در کنار کیهان بچهها شروع به فعالیت کردند که نفوذ آن روزهای کیهان بچهها را نداشتند، اما متاسفانه بعد از تغییر و تحولاتی که در مدیریت کیهان به وجود آمد، کیهان بچهها ناچار به تعدیل نیرو شد و افرادی به مجله آمدند که مسائل سیاسی نزد آنها از مسائل فرهنگی و ادبی اهمیت بیشتری داشت.
وی در ادامه گفت: کیهان بچهها از آن زمان، دچار افت کیفیت شد و امروز هم یکی از نشریاتی است که باری به هر جهت منتشر میشود. در واقع عاملی است که نباید حذف شود، ولی بودنش هم تاثیری ندارد. هر از چندگاهی که شمارهای از کیهان بچهها را میخرم و به خانه میبرم، تنها فرزندم هم آن را ورق نمیزند. این مجله قبلا سیاستگذاری داشت و پر از مطالب خواندنی بود، ولی امروز چیزی برای خواندن ندارد. صفحههایش پر میشوند و از چاپخانه خارج میشود. حتی اگر کارهای خوبی هم در آن چاپ شود، نمود بیرونی ندارد.
نویسنده کتاب «شهاب سبز» افزود: اما فعالیتهایی که در آن 4 سال طلایی در کیهان بچهها انجام شد، به مجلات دیگر هم سرایت کرده و ادبیاتی که تولدش از آن سالها کلید خورد، امروز ادامه دارد و خوشبختانه امروز یکی از بهترین انواع ادبی کودک و نوجوان در دنیا هستیم که وضعیت فعلیاش را مدیون همان پایهگذاریها در مجله کیهان بچههاست. همه افرادی که امروز قلم میزنند و از نویسندگان مطرح هستند، در کیهان بچهها بودهاند و امروز پرچم ادبیات کودک و نوجوان کشور را به دست دارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست