شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

تشنگی در بارداری، دلایل؟


گاهی اوقات در دوران بارداری مجبور هستید آب بسیار زیادی بنوشید. در حالی که بسیاری از افراد تصور می کنند، نوشیدن هشت لیوان آب در طول روز کافی است، ولی شما به عنوان یک خانم باردار به اب بیشتری نیاز دارید. احساس تشنگی همیشگی و بیش از حد به خصوص در دوران بارداری در افراد مختلف متفاوت است و هر فردی با میزان متفاوتی آب سیراب می شود .
اگر در دوران بارداری بیش از حد احساس تشنگی می کنید و به دفعات زیاد آب می نوشید، ممکن است خواندن نکات زیر به شما کمک کند. در اینجا ما درباره تشنگی شدید دوران بارداری صحبت می کنیم و اینکه آیا این در دوران بارداری امری طبیعی به حساب می آید یا باید با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.
تشنگی بیش از حد در دوران بارداری چیست؟
این طور که به نظر می رسد که تشنگی شدید در دوران بارداری حالتی است که در ان همیشه در حال نوشیدن آب هستید، ولی باز هم کافی نیست و هنوز احساس تشنگی می کنید. وقتی باردار هستید بدن شما به مایعات بیشتری نیاز دارد، بنابراین اغلب اوقات به سختی می توان تشخیص داد که تشنگی بیش از حد شما امری طبیعی به حساب می اید یا به دلیل وجود مشکلات دیگری است و باید به پزشک مراجعه کنید.
علائم تشنگی بیش از حد در دوران بارداری
احساس تشنگی زیاد که فراتر از انتظار شما است، یکی از علائم بسیار مهم تشنگی بیش از حد است. در اینجا برخی علائم دیگر را نیز ذکر می کنیم:
- احساس خشکی در دهان
- نیاز به دفع ادرار اغلب اوقات یا همیشه
- ورم دست، پا و مچ پا
علل تشنگی بیش از حد در دوران بارداری
به غیر از کمبود آب، دلایل دیگری نیز وجود دارند که می توانند منجر به افزایش میزان تشنگی شما در دوران بارداری شوند:
کم آبی بدن
- در سه ماهه ابتدایی یا سایر مراحل بارداری همیشه این امکان وجود دارد که میزان ادرار شما افزایش یابد. در ابتدای دوران بارداری، شما بیش از حد معمول احساس تشنگی می کنید زیرا بدن تان به شما فرمان می دهد تا برای حفظ سلامت خود و جنین آب بیشتری بنوشید.
- وجود مایعات کمک می کند تا همه مواد زائد را از بدن خارج کرده و همچنین مواد زائدی که نوزاد درون رحم تولید می کند را نیز دفع کند.
- کیسه آمینوتیک از جنین کوچک شما محافظت می کند، اما باید مایع کافی وجود داشته باشد تا این کیسه پر شود.
- اگر در طول شب زیاد عرق کنید، یا دمای بدن تان نسبت به قبل از بارداری کمی افزایش یابد، بنابراین احساس تشنگی شما بیشتر می شود.
افت فشار خون
- افت فشار خون حدود هفته بیست و چهارم بارداری امری طبیعی است.
- زمانی که دچار افت فشار خون می شوید، قلب شما باید کار بیشتری انجام دهد تا خون بیشتری تلمبه کند. در نتیجه ممکن است احساس تشنگی شما افزایش یابد.
- افت فشار خون به غیر از افزایش احساس تشنگی علائم شایع دیگری نیز دارد: احساس گیجی، حواس پرتی، سرد شدن پوست هنگام لمس آن، حالت تهوع، تاری دید، احساس خستگی مفرط، گاهی اوقات تنفس سریع و سطحی یا حتی بیهوشی از علائم دیگر افت فشار خون می باشد.
افزایش حجم خون
- در دوران بارداری میزان یا حجم خون در بدن افزایش می یابد که امری کاملا طبیعی است.
- در این دوران حجم خون می تواند تا چهل درصد افزایش یابد. برای افزایش ذخیره خون مورد نیاز بدن شما به اب بیشتری نیاز دارد. بنابراین ممکن است میزان احساسی تشنگی شما در دوران بارداری افزایش یابد.
- بدن شما به تمام خون اضافه شده برای تغذیه و اکسیژن رسانی به جنین، نیاز دارد. همچنین خون اضافی، کمک می کند سلول های جدید جنین به خوبی رشد کنند.
غذا یا نوشیدنی شما
- گاهی اوقات ممکن است اصلا احساس نکنید میزان تشنگی تان افزایش یافته، اما پس از خوردن یا نوشیدن چیزی متوجه شوید که تشنگی شما افزایش یافته است.
- وقتی غذای شور یا پرادویه می خورید ممکن است به طور اتفاقی احساس تشنگی کنید.
 
- اگر این تجربه را دارید که پس از خوردن غذا یا نوشیدنی خاصی احساس تشنگی زیادی می کنید، آن را یادداشت کرده و برای مدتی از خوردن آن ماده پرهیز کنید.
این مسئله چه زمانی می تواند باعث نگرانی شود؟
تغییرات درونی و بیرونی بسیار زیادی هنگام بارداری برای بدن شما رخ می دهد که به علت زیاد بودن تعدادشان، برخی از آنها را بیان می کنیم.
گاهی اوقات نوشیدن زیاد اب می تواند جز سیر طبیعی بارداری باشد، گرچه مطرح کردن این موضوع با پزشک اهمیت زیادی دارد. زیرا تیم پزشکی شما بهترین افرادی هستند که می توانند تشخیص دهند این حالت طبیعی است یا نیاز به آزمایشات بیشتر دارد.
در اینجا علائمی که باید در آن شرایط با پزشک درباره تشنگی بیش از حد خود صحبت کنید را عنوان می کنیم:
اگر افزایش میزان تشنگی شما در اوایل یا اواخر بارداری رخ دهد.
با نزدیک شدن به ماه های آخر بارداری باید با دقت بیشتری به علائم بارداری توجه کنید. افزایش میزان تشنگی ممکن است به دلیل افزایش قابل توجه سایز رحم باشد که به مثانه فشار وارد می کند، در نتیجه میزان ادرار شما نسبت به ماه های ابتدایی بیشتر می شود. زمانی که بدن شما به این سرعت آب زیادی را از طریق ادرار از دست می دهد، باید برای جایگزین کردن آب از دست رفته مایعات بیشتری بنوشید، بنابراین احساس تشنگی بیشنری می کنید.
مهمتر از همه اینکه حد از علائم دیابت دوران بارداری باشد بخصوص اگر همیشه احساس خستگی کرده و علاوه بر این ادرار زیادی دفع می کنید.
اگر پزشک احتمال دهد مبتلا به دیابت بارداری هستید از شما می خواهد آزمایش قند خون و تحمل گلوکز را انجام دهید. اگر مقدار قند خون شما در آزمایش بیش از ۱۴۰ میلی گرم باشد، در معرض خطر افزایش دیابت بارداری قرار دارید.
دیابت بارداری در این دوران امری شایع و معمول است زیرا در دوران بارداری بدن انسولین بیشتری تولید می کند تا بتواند با تغییرات زیادی که در آن رخ می دهد خود را تطبیق دهد. اگر بدن شما نتواند در این دوران مقدار مناسبی انسولین تولید کند در این صورت احتمال افزایش دیابت بارداری بالا می رود.
اگر در بارداری قبلی دیابت بارداری داشته اید، احتمال ابتلاء به آن نسبت به مادران دیگر بیشتر است. به طور کامل تاریخچه دیابت خود را برای پزشک بازگو کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.