سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر قصه گویی بر تخیل، چطور کودک خلاق داشته باشیم؟


كرمانشاه: كارشناس فرهنگي كانون پرورش فكري استان مازندران گفت: مهمترين نقش قصه گويي تقويت قوه تخيل در كودكان است.

 


تاثیر قصه گویی بر تخیل، چطور کودک خلاق داشته باشیم؟

 

علي مراد خرمي روزچهارشنبه درحاشيه چهارمين جشنواره منطقه‌اي قصه گويي در كرمانشاه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: قصه گويي فضايي را دراختيار كودكان مي‌گذارد كه تخيل خود را تقويت كنند در حالي كه مثلا در فيلم، شخصيتها در مقابل كودكان وجود دارد در حالي كه در قصه گويي آنها آزاد هستند و در ذهن خود شخصيتها را مي‌سازند.

 

 

وي گفت: حتي اختراعات زمينه‌اش از تخيل است و مخترعان از قوه تخيل خود براي اختراعات استفاده كرده اند، اگر قوه تخيل كودكان قوي شود در علوم هم مي توانند پيشرفت كنند.

 

 

اين كارشناس افزود: امروز فراگيري رسانه‌ها باعث شده خانواده‌ها و جامعه از قصه گويي فاصله بگيرند درحالي كه پيش از اين كودكان به واسطه حضور پدربزرگ و مادربزرگ‌ها و پدر و مادرها درخانه بيشتر با قصه گويي آشنا بودند.

 

 

وي افزود: در قالب قصه‌ها و لالايي‌ها ميراث فرهنگي را به كودكان منتقل و شجاعت، مهرباني و اصالت و بسياري از اصول تربيتي را به آنها ياد مي‌دادند درحالي كه در زمان ما رسانه‌ها فراوان شده‌اند مثل تلويزيون، راديو، رايانه كه اينها بيشتر به كودكان اطلاعات مي‌دهند.

 

 

وي با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها درانتقال مفاهيم تربيتي به كودكان گفت:


بايد كودكان در قالب رسانه‌ها بيشتر با اسطوره‌هاي سرزمين خود آشنا شوند.

 

 

وي اظهارداشت: قصه‌هاي خوبي گفته شد سطح جشنواره هم خوب بود اما كارهاي فرهنگي انتها ندارد و نمي‌توان گفت به صد درصد اهدافمان رسيده ايم.

 

 

وي افزود: كانون از سال 43 كه تشكيل شده قصه گويي را به عنوان يكي از مهمترين فعاليتهاي خودش دنبال مي‌كند اما نمي‌توان گفت به اهدافمان رسيده ايم .