جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

نوزادان مادران معتاد، شیر مادر نخورند


ایسنا: قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حمايت‌هاي اجتماعي اين ستاد از كودكان سالم داراي خانواده‌هاي معتاد، گفت: سال گذشته حدود 100 ميليون تومان براي حمايت و تحت پوشش قراردادن اين كودكان به كميته امداد پرداخت شد، اين در حاليست كه اين كميته سالانه چند برابر اين هزينه را براي پوشش چنين كودكاني صرف مي‌كند.

طه طاهري در مورد برنامه‌هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستاي درمان و ترك اعتياد كودكان معتاد افزود: اغلب كودكان معتاد حاصل وضع حمل و زايمان مادران معتاد هستند كه اين قصه را در دو مركز بيمارستان «ميرزاكوچك‌ خان» و «امام خميني(ره)» شاهديم؛ حال آن كه تعداد اين نوزادان چندان زياد نيست.

نوزادان مادران معتاد، شیر مادر نخورند


وي ادامه داد: ممكن است طي يك ماه 10 مورد زايمان اين چنيني و با اين شرايطي ديده شود.
به گفته قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، نوزادان معتاد براي تسكين درد نيازمند مرفيني هستند كه از طريق شير مادر دريافت مي‌كنند، لذا بر اساس برنامه‌ريزي‌ صورت گرفته، سعي شده اين رابطه مادر و نوزاد با استفاده از شير خشك در تغذيه نوزادان معتاد قطع و از بدو تولد از شير مادر استفاده نشود.
طاهري خاطرنشان كرد: به اين ترتيب نوزادان معتاد متولد شده، طي پروسه‌اي و آرام آرام سم‌زدايي مي‌شوند.
وي همچنين با بيان اين كه تعداد كودكاني كه معتاد به دنيا نمي‌آيند بلكه در كنار والدين خود مواد مخدر مصرف مي‌كنند، زياد نيست،گفت: ممكن است، تعداد اين كودكان در يك استان به 20 نفر هم نرسد؛ به عنوان مثال اگر در تهران بگرديم، شايد با زور 50 كودك را پيدا كنيم كه در كنار پدر و مادر مي‌نشينند و ترياك مي‌كشند كه البته اينها جزو نوادر است و شايع نيست.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنين در مورد مطالعات صورت گرفته براي استخراج آمار نوزادان و كودكان معتاد نيز تصريح كرد: اين كار در حال انجام است و چنانچه نتايج حاصل از آن استخراج شود، براي اولين بار مطالعاتي در مورد مادراني كه نوزادان معتاد به دنيا مي‌آورند، صورت مي‌گيرد.