یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
سیسمونی فرزندم، اگر دختر است صورتی باشد
پایگاه خبرنامه های الکترونیکی ایران: این سؤال دقیقاً همان سؤالی است که چندین محقق در دانشگاه نیوکاسل انگلستان روی آن کار می کنند. آنها در حال تحقیق روی علایق زنان و مردان در مورد رنگها هستند تا شاید بتوانند علت این انتخاب رنگ را تا جایی که ممکن است کشف کنند.
این محققان 206 تست را در مقابل 2 گروه زن و مرد 20 تا 26 ساله قرار دادند. این دو گروه مقابل رایانه هایی نشستند که دو طیف رنگ روی نمایشگرهای آنان مشخص بود. یک مثلث رنگهای قرمز – سبز و دیگری مثلث آبی – زرد.
محققان از افراد مورد آزمایش خواستند تا به سرعت یکی از این مثلثهای رنگ را انتخاب کنند. در انتها مشخص شد که هم زنان و هم مردان مثلث رنگ آبی را در میان رنگهای دیگر انتخاب کردند.
پس از اولین تحقیق، به شرکت کنندگان رنگهای ترکیبی داده شد تا در میان آنها رنگ مورد علاقه خود را به سرعت انتخاب کنند. در پایان این آزمایش مشخص شد که ترکیب رنگی که زنان انتخاب کرده اند بیشتر به قرمز و صورتی تمایل دارد و آنجا بود که محققان متوجه شدند که مردان و زنان در مورد رنگها تفاوتهای زیادی دارند.
تفاوت سلیقه مردان با زنان
زمانی که این تفاوتها مشخص شد برای آن که تکلیف موضوع سنت و فرهنگ در انتخاب رنگها نیز مشخص شود یک سری از شرکت کنندگان چینی نیز مورد آزمایش قرار گرفتند. در مورد زنان و مردان چینی نیز جواب همان بود. زنان بیشتر ترکیب رنگی که به قرمز نزدیک بود انتخاب کردند.
با این جواب بیش از پیش مشخص شد که انتخاب رنگ صورتی برای نوزادان دختر بیش از آنکه موضوعی وابسته به فرهنگ و سنت باشد به عوامل بیولوژیک باز می گردد.
از آنجایی که نوزادان هنوز قدرت انتخاب رنگ برای خود را ندارند، هر رنگ لباسی که برای آنها انتخاب می شود باید به جنسیت آنها نزدیک باشد و والدین طبق جنسیت در مورد آنها تصمیم می گیرند. پاسخ به این پرسشها گر چه جواب سؤالات زیادی را برای ما روشن می سازد اما آنچه در ذهن باقی می ماند آن است که چرا مردان و زنان رنگهای متفاوتی را برای ظاهرشان می پسندند؟
پیشینه رنگی
تاریخ نشان می دهد که انتخاب رنگها از هزاران سال قبل برای مردان و زنان متفاوت بوده است. مردان و زنان در آن سالها هر کدام به گروهی وابسته بودند که در آن مردها به دنبال شکار می رفته اند و زنان در میان مزارع به دنبال پیدا کردن میوه ها و سبزیجات می گشته اند.
برخورد زنان با میوه های مختلفی که در اطراف آنها وجود داشته است توانسته علامات خاص را برایشان مهیا سازد. به این معنا که آنها با کشف این رنگها که معمولاً در طیف قرمز و صورتی بوده اند می توانستند زنان هم گروه خود را شناسایی کنند یا حتی برای فرزندانشان علاماتی بگذارند.
اما آن چه تحقیقات را کامل تر می کند آن است که معمولاً زنان رنگ قرمز را بیش از رنگهای دیگر تشخیص می دهند و همین تشخیص آنها را به استفاده از این رنگ جلب می کند.
تاریخ رنگ لباس نوزادان
از حدود سال 1920 به بعد بود که والدین شروع به پوشاندن لباس رنگی به نوزادانشان کردند. در واقع پیش از آن برای لباس نوزادان چه پسر و چه دختر بیشتر از رنگ سفید استفاده می شد. اما در آن سالها زمانی که هنگام انتخاب رنگ فرا رسید، بر خلاف آنچه ما تصور می کنیم، رنگ صورتی برای پسرها و رنگ آبی برای دخترها انتخاب شد. اما از سال 1940 این رنگها تغییر کرد و ماجرا بالعکس شد و نوزادان دختر لباس صورتی به تن کردند. تلاش بسیار محققان روی این طرح بسیار جالب و همه گیر در نهایت به این نتیجه رسید که انتخاب رنگ لباس برای نوزادان هم جنبه فرهنگی و تاریخی دارد و هم به مسائل بیولوژیکی باز می گردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست