سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

مایعات در بارداری، چی بخورم؟


آیا از نوشیدن آب خسته شده‌اید؟
با گذشت ماه‌‌ها و افزایش فعالیت هورمون‌‌ها در بدن خانم‌‌های باردار، حس چشایی آنها نیز ممکن است دچار تغییراتی شود. در چنین حالتی است که فرد دیگر دوست ندارد مواد بی مزه و تکراری را مصرف کند.
 
متاسفانه آب نیز مشمول این مسئله شده و بسیاری از افراد باردار تمایل کمی به مصرف این مایع حیاتی از خود نشان می‌‌دهند. اما از طرف دیگر باید به بدن مایعات کافی رساند. به همین دلیل است که در ادامه قصد معرفی چند جایگزین مناسب آب را به شما داریم.

آب میوه و سبزیجات تازه
آب‌میوه‌گیری را از کابینت خارج کنید و کمی خلاقیت به خرج دهید. می‌‌توانید سبزیجاتی مانند کرفس، هویج و زنجبیل را با هم مخلوط کنید و یک آبمیوه خوش طعم از آن تهیه کنید. گذشته از طعم خوب آن، این نوشیدنی می‌‌تواند در کاهش حالت تهوع نیز موثر باشد.
 
همچنین می‌‌توانید برای بهبود طعم آن، کمی سیب و آب لیموی تازه نیز به آن اضافه کنید. آب میوه و سبزیجات تازه نه تنها آب کافی به بدن شما می‌‌رساند، بلکه مواد مغذی اساسی نیز برای شما فراهم می‌‌کند.

آب طعم‌دار
گاه برای تغییر طعم همیشگی آب، کافیست مقداری مواد طبیعی طعم دهنده به آن اضافه کنید. اضافه کردن مقداری آب لیموی تازه، گلاب یا عرق نعنا می‌‌تواند در طعم همیشگی آب تنوع زیادی ایجاد کند. می‌‌توانید برای طعم بهتر، کمی شکر نیز اضافه کنید. البته مصرف شکر نباید بیش از حد باشد. اعتدال را رعایت کنید.
شیر
دو سوم شیر از آب تشکیل شده است. همچنین این مایع ارزشمند حاوی مقادیر زیادی کلسیم است. کلسیم از جمله موادی است که برای سلامت مادر و جنین ضروری است. به همین دلیل است که به خانم‌‌های باردار توصیه می‌‌شود روزانه حداقل یک لیوان شیر مصرف کنند.
آب گازدار
اگر عادت به مصرف نوشابه‌‌های گازدار دارید و قصد ترک این عادت را دارید، می‌‌توانید از آب‌‌های گازدار استفاده کنید. می‌‌توانید برای بهبود طعم این آب‌‌ها، کمی آب پرتقال یا لیمو نیز به آن اضافه کنید. آب گازدار هم بخشی از مایعات مورد نیاز بدن شما را تامین می‌‌کند، و هم شما را از طعم تکراری آب خلاص می‌‌کند. این آب‌‌ها در مورد برخی خانم‌‌ها حتی منجر به کاهش حالت تهوع می‌‌شوند.
بارداری و کافئین
کافئین به راحتی از طریق جفت عبور کرده و به مایع درون رحم راه پیدا می‌‌کند، و خیلی سریع وارد بدن جنین می‌‌شود. علاوه بر قهوه، بسیاری دیگر از مواد غذایی، همچون شکلات، نیز حاوی مقادیر زیادی کافئین هستند.
 
کافئین برای خود مادر نیز می‌‌تواند خطرآفرین باشد. این ماده وارد سیستم عصبی مادر شده و می‌‌تواند باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب شود.  در ادامه باید متذکر شویم که اگر قصد کاهش یا ترک مصرف کافئین را دارید، این کار را به صورت ناگهانی انجام ندهید.