دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
علت کند ذهن شدن چیست؟
چاقی و از دست دادن حافظه
در قرن حاضر، چاقی مفرط یا اضافه وزن به عنوان یک بیماری همهگیر در سراسر جهان شناخته شده است. تعداد افراد چاق با شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از 30، از 300 میلیون نفر در سراسر جهان عبور کرده است. این در حالی است که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با BMI در محدوده 25 الی 30 به عنوان افرادی شناخته شدهاند که دارای اضافه وزن هستند. همه ما میدانیم که چاقی همیشه با بیماریهای قلبی، سرطان، کلسترول و فشار خون بالا در ارتباط بوده است، اما ارتباط آن با عملکرد نامناسب مغز بحثی کاملاً جدید است.
کالری مرتبط با از دست دادن حافظه
بر اساس یک گزارش، افرادی که در سنین جوانی چربی بالایی دارند، 3.6 برابر بیشتر از افراد معمولی در معرض خطر ابتلا به از دست دادن حافظه در مراحل بعدی زندگی خود هستند. طبق نتیجه یک سری آزمون حافظه در میان جامعه سالمندان با سن 70 سال یا بالاتر، افرادی که غذاهایی با کالری بالا مصرف میکنند ( 2200 تا 6000 کالری در روز) نسبت به دیگر افراد سالمند بیشتر مستعد ابتلا به از دست دادن حافظه و آلزایمر هستند.
کاهش حجم مغز با افزایش مصرف چربی
چاقی و اضافه وزن تنها به از دست دادن حافظه ختم نمیشود، بلکه حتی باعث کاهش حجم مغز به میزان 4 الی 8 درصد میشود. کوچک شدن مغز رابطه مستقیمی با افزایش سن دارد، بدین معنی که کاهش حجم مغز، همان پیری زودرس مغز است.
رابطه بین کالری و عملکرد حافظه
کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش میتواند روش خوبی برای لاغر کردن و همچنین درمان حافظه باشد. در یک مطالعه تحقیقاتی، افراد سالمند با وزن بالا و مبتلا به اختلال شناختی خفیف را تحت رژیم غذایی با کالری پایین و تمرینات فیزیکی قرار دادند. این عمل باعث کاهش BMI افراد که توسط سری آزمونهای حافظه مشخص شده بود و در نتیجه منجر به افزایش مهارتهای فکری، حافظه کلامی، گفتار و عملکردهای اجرایی شد. تحقیقات بیشتر نشان میدهد که بهترین زمان برای کاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به مشکلات حافظه، در سنین میانسالی است. با این حال کاهش وزن در افراد مسن نیز میتواند تا حد زیادی باعث جلوگیری از خطر از دست دادن حافظه شود.
رژیم غذایی مختص بهبود حافظه
کاهش کالری و تغذیه مطلوب نقش مهمی در بهبود اختلال حافظه دارد. این در حالی است که مصرف غذاهای پرانرژی سرشار از چربیهای اشباع شده و اشباع نشده تأثیر مستقیم و ناخوشایندی بر روی قسمتهای مختلف مغز دارد که اکثراً به حافظه مربوط میشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد غذایی غنی از فیبر، میوه، سبزی، غلات کامل و امگا 3 میتواند تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی مغز داشته باشد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
در قرن حاضر، چاقی مفرط یا اضافه وزن به عنوان یک بیماری همهگیر در سراسر جهان شناخته شده است. تعداد افراد چاق با شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر از 30، از 300 میلیون نفر در سراسر جهان عبور کرده است. این در حالی است که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با BMI در محدوده 25 الی 30 به عنوان افرادی شناخته شدهاند که دارای اضافه وزن هستند. همه ما میدانیم که چاقی همیشه با بیماریهای قلبی، سرطان، کلسترول و فشار خون بالا در ارتباط بوده است، اما ارتباط آن با عملکرد نامناسب مغز بحثی کاملاً جدید است.
کالری مرتبط با از دست دادن حافظه
بر اساس یک گزارش، افرادی که در سنین جوانی چربی بالایی دارند، 3.6 برابر بیشتر از افراد معمولی در معرض خطر ابتلا به از دست دادن حافظه در مراحل بعدی زندگی خود هستند. طبق نتیجه یک سری آزمون حافظه در میان جامعه سالمندان با سن 70 سال یا بالاتر، افرادی که غذاهایی با کالری بالا مصرف میکنند ( 2200 تا 6000 کالری در روز) نسبت به دیگر افراد سالمند بیشتر مستعد ابتلا به از دست دادن حافظه و آلزایمر هستند.
کاهش حجم مغز با افزایش مصرف چربی
چاقی و اضافه وزن تنها به از دست دادن حافظه ختم نمیشود، بلکه حتی باعث کاهش حجم مغز به میزان 4 الی 8 درصد میشود. کوچک شدن مغز رابطه مستقیمی با افزایش سن دارد، بدین معنی که کاهش حجم مغز، همان پیری زودرس مغز است.
رابطه بین کالری و عملکرد حافظه
کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش میتواند روش خوبی برای لاغر کردن و همچنین درمان حافظه باشد. در یک مطالعه تحقیقاتی، افراد سالمند با وزن بالا و مبتلا به اختلال شناختی خفیف را تحت رژیم غذایی با کالری پایین و تمرینات فیزیکی قرار دادند. این عمل باعث کاهش BMI افراد که توسط سری آزمونهای حافظه مشخص شده بود و در نتیجه منجر به افزایش مهارتهای فکری، حافظه کلامی، گفتار و عملکردهای اجرایی شد. تحقیقات بیشتر نشان میدهد که بهترین زمان برای کاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به مشکلات حافظه، در سنین میانسالی است. با این حال کاهش وزن در افراد مسن نیز میتواند تا حد زیادی باعث جلوگیری از خطر از دست دادن حافظه شود.
رژیم غذایی مختص بهبود حافظه
کاهش کالری و تغذیه مطلوب نقش مهمی در بهبود اختلال حافظه دارد. این در حالی است که مصرف غذاهای پرانرژی سرشار از چربیهای اشباع شده و اشباع نشده تأثیر مستقیم و ناخوشایندی بر روی قسمتهای مختلف مغز دارد که اکثراً به حافظه مربوط میشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد غذایی غنی از فیبر، میوه، سبزی، غلات کامل و امگا 3 میتواند تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی مغز داشته باشد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست