چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

سویا؛ مغذی و مقوی


سویا؛ مغذی و مقوی

آجیل سویا یکی از فرآورده های دانه گیاهی سویاست که در طعم و مزه های نمکی، بدون نمک، گلپردار، فلفلی، زعفرانی، ترش و آویشنی تولید می شود. در مقایسه با دیگر آجیل ها و تنقلات، میزان …

آجیل سویا یکی از فرآورده های دانه گیاهی سویاست که در طعم و مزه های نمکی، بدون نمک، گلپردار، فلفلی، زعفرانی، ترش و آویشنی تولید می شود. در مقایسه با دیگر آجیل ها و تنقلات، میزان پروتئین، املاح معدنی و ویتامین آجیل سویا در سطح بالاتری قرار دارد و در عین حال دارای چربی و انرژی کمتری است.آجیل سویا را می توان به عنوان تنقلات در میان وعده ها استفاده کرد. علاوه بر آجیل سویا می توان از شیر سویا به عنوان یک نوشیدنی مغذی و گوارا، از آرد سویا در تهیه کیک، نان، غذای کودک و سوپ و از پروتئین بافت دار سویا در طبخ غذاهای خانگی به عنوان جایگزینی برای گوشت استفاده کرد.

خواص درمانی

سویا سرشار از هورمون است و مقدار استروژن طبیعی را در زنان یائسه تعدیل می کند و در نتیجه از عوارضی نظیر گرگرفتگی و دیگر عوارض ناراحت کننده این دوران پیش گیری می کند.سویا ضد سرطان است، به خصوص در پیش گیری از سرطان سینه موثر است.خوردن سویا مقدار کلسترول مفید خون را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد و در نتیجه از افزایش کلسترول، تری گلسیرید و بیماری های قلبی، عروقی می کاهد. از آن جا که هورمون تستوسترون در مردان ممکن است در رشد سلول های سرطانی غده پروستات اثر بگذارد، سویا اثر منفی این هورمون را کاهش می دهد و در جلوگیری از سرطان پروستات در مردان موثر است.سویا به دلیل داشتن آنتی اکسیدن های طبیعی، باعث افزایش و جذب کلسیم، جلوگیری از پوکی استخوان و استحکام توده استخوانی در گروه های سنی مختلف می شود. در مورد خانم ها که کمبود کلسیم عامل ایجاد پوکی استخوان می شود، استفاده از شیر، آرد و آجیل سویا توصیه شده است.

پروتئین آجیل سویا به هضم بهتر غذا کمک می کند و باعث کاهش ابتلا به سرطان دستگاه گوارش می شود.

آهن موجود در سویا از نوع گیاهی است و کمتر جذب بدن می شود و مصرف ویتامین C بعد از غذاهای حاوی سویا به افزایش جذب آن کمک می کند.

بررسی ها نشان داده است که سدیم سویا زیاد است و براین اساس افراد دارای فشار خون باید در مصرف آن محتاط باشند.