چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

قطره چشمی نفازولین، خطرناک برای زیر 5 سال


خبرگزاری مهر:رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام اینکه استفاده از قطره چشمی "نفازولین" فقط در سنین خاص و با تجویز پزشک مجاز است، افزود: استفاده از این دارو برای کودکان زیر 5 سال مجاز نیست.

 

 علی صادقی طاری با اشاره به اینکه چشم در حالت طبیعی به هیچ ماده شوینده‌ای احتیاج ندارد، افزود: برخی بیماریها یا شرایطی خاص سبب خشکی چشم می‌شود و نیاز است که آنها را مرطوب نگه داشت. همچنین گاهی ممکن است چشم در معرض تحریکات محیطی مانند گرد و غبار قرار بگیرد و در این حالت چشم فرد می‌سوزد و قرمز می‌شود. در این موارد خیلی از افراد ترجیح می‌دهند چشمهایشان را شست و شو دهند. در چنین وضعیتی ما هیچ ماده شست و شودهنده شیمیایی را تجویز نکرده و توصیه می‌کنیم چشمها را با آب معمولی بشویند.

 

وی با بیان اینکه برخی مشاغل یا عوامل محیطی موجب قرمز شدن چشم می‌شود، گفت: قرمزی دائمی چشم‌ها موضوعی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و فرد نباید فقط در فکر برطرف کردن این علامت باشد. در صورت تداوم قرمزی و سوزش چشم‌ها مراجعه به چشم پزشک ضروری است.

 

 صادقی طاری با اشاره به اینکه قطره‌هایی مانند نفازولین علت اصلی قرمزی چشم را برطرف نمی‌کند و استفاده از آنها فقط در سنین خاصی و با تجویز پزشک مجاز است، افزود: استفاده از این دارو برای بچه‌های زیر 5 سال و در سنین بالا به خصوص برای کسانی که سابقه افزایش فشار خون دارند و دارو مصرف می‌کنند یا افرادی که چشمشان مستعد آب سیاه زاویه بسته است، مجاز نیست.

 

 این چشم پزشک مصرف خودسرانه دارو برای شست و شوی چشم را مجاز ندانست و عنوان کرد: بعضی از افراد قطره‌هایی از جمله تتراکائین را بدون تجویز پزشک به عنوان داروی ضد درد استفاده می‌کنند. این قطره‌ با اینکه ضد درد است ولی مانع ترمیم و تکثیر غشای پوششی قرنیه و ملتحمه می‌شود.

 

صادقی طاری افزود: مصرف خودسرانه داروها و قطره‌های چشمی می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد. به عنوان مثال در افرادی که به دلیل داشتن شغلی خاص مانند جوشکاری با درد چشم روبرو می‌شوند، دیده شده مصرف طولانی مدت و خودسرانه قطره تتراکائین زخم یا حتی سوراخ شدن قرنیه را در پی داشته است.

 

رئیس این مرکز به مردم هشدار داد: از مصرف خودسرانه داروها برای رفع قرمزی و درد چشم خودداری کرده و در صورت بروز تحریکات محیطی از آب تمیز برای شست و شوی چشم استفاده کنند.

 

به گفته وی در نهایت می‌توان به طور موقت از قطره‌های اشک مصنوعی که صدمه کمتری به چشم می‌زند، کمک گرفت.

 

صادقی با تاکید بر مراقبت از این عضو حساس و ظریف افزود: در صورت مواجه شدن با مشکلاتی مانند قرمزی چشم یا درد و سوزش به مدت طولانی، حتماً برای رسیدگی‌های بیشتر به چشم پزشک مراجعه کنید.