چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
برای موفقیت در یادگیری بیشتر
برنامه ریزی کنید هیچ سحر و جادویی وجود ندارد
یافته های تحقیق نشان می دهد که استفاده از فنون و روش های مطالعه بازدهی تحصیلی را افزایش می دهد والبته در هیچ یک از این فنون سحر و جادویی وجود ندارد اما اگر فرد این روش ها را به کار گیرد طوری که به صورت عادت های کاری او درآیند معمولا به خوبی پاداش می گیرد زیرا با تلاش کمتر، مطلب بیشتر یاد می گیرد، از مطالعه خود لذت می برد و نمره بیشتری نیز کسب می کند. توصیه های زیر نکاتی است که به شما در یادگیری و توفیق بیشتر در امتحانات کمک می کند.
۱) سعی کنید برای یادگیری هر موضوعی در خود انگیزه ای ایجاد کنید: اگرچه ایجاد انگیزه برای یادگیری موضوعی که مطلوب فردیست کار مشکلی است ولی عملی است همانگونه که انگیزه خوردن داروهای تلخ و ناگوار، کسب سلامتی است.
۲) مدت مطالعه کوتاه و با فاصله برنامه ریزی کنید: مطالعه کوتاه و با فاصله مانع خستگی ذهنی شده و میزان یادگیری را افزایش می دهد. مثلا اگر زمان مطالعه تاریخ را پانزده دقیقه در نظر بگیرید. حتما در این پانزده دقیقه کار کنید بعد یک مرحله استراحت انجام دهید و سپس مجددا نوبت بعدی مطالعه تاریخ را انجام دهید. در این صورت بازدهی شما بیشتر خواهد بود.
۳) به هنگام مطالعه تمرکز حواس داشته باشید: وقتی را که برای مطالعه درس خاصی در نظر می گیرید به خیالبافی و فرو رفتن در رویا و تلفن زدن به دوستان و چرت زدن و کارهای دیگر هدر ندهید، این اتلاف وقت بزرگ ترین خطر مطالعه سودمند است.
۴) هنگام مطالعه موارد زیر را به ترتیب رعایت کنید:
الف) خواندن عناوین کلی مطالب درسی.
ب) خواندن متن درس با دقت.
ج) پاسخ به سوالات طرح شده.
د) از حفظ کردن مطالب و از حفظ گفتن با خود یا دوستان
ه) بهترین زمان دوره مطالب درسی بعد از نخستین مطالعه و پیش از امتحان است.
همواره برنامه ریزی کنیم
در دنیایی زندگی می کنیم که سریعا در حال تحول است در این جهان برنده کسی است که می تواند خود را با این تغییر و تحول انطباق دهد و بازنده کسی است که قادر به انطباق و سازگاری نیست و نمی تواند برای خود برنامه ریزی کند و تصمیم بگیرد.
مهم ترین ارزش برنامه ریزی در تعیین هدف و خط سیر زندگی است. درست است که هیچ یک از ما نمی توانیم آینده مان را پیش بینی کنیم اما مفیدترین درسی که دنیای امروز به ما می آموزد این است که پیشرفت ناشی از برنامه ریزی است. اگرچه هیچ راه مطمئنی وجود ندارد که به ما تضمین دهد برنامه ریزی ما موثر خواهد بود و چه بسا احتمال دارد که مسایل متفاوت اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی، عاطفی و اخلاقی و غیره که از هم اکنون قابل پیش بینی نیست رخ دهد و برنامه های ما را متوقف و ناموفق و دگرگون سازند.
برنامه ریزی به شما کمک می کند تا به وضوح ببینید که چه می خواهید و چگونه می توانید در راستای هدف هایتان گام بردارید.
دانش آموزی که با امکانات در توانایی ها و محدودیت هایش به خوبی آشناست و می داند که چگونه نقاط قوت و ضعفش با بعضی از راه حل های مناسب هماهنگی بیشتری دارد بی تردید هدف های تحصیلی و شغلی اش را بهتر از دانش آموزی که این آشنایی ها را ندارد برنامه ریزی می کند.
چند نکته برای آن که بتوانید زمان را طولانی کنید:
۱) ابتدا به موضوعات دشوار بپردازید.
۲) درس ها را انباشته نکنید.
۳) از بدن خود مراقبت کنید.
۴) از کمالگرایی بپرهیزید.
۵) بیش از توانایی های خود تکلیف تعیین نکنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست