دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

افزايش وزن در بارداری، اتفاق بدی است؟


افزايش وزن در دوران بارداری
افزايش وزن در دوران بارداري نه تنها چيز بدي نيست بلكه ضروري هم هست. البته اين را هم بايد گفت كه افزايش وزن بيش از حد براي هر انساني مضر است و عوارض خاص خودش را دارد و اين قاعده براي زنان باردار هم صدق مي‌كند ولي افزايش وزن معمولي در دوران بارداري كاملا طبيعي و حتي لازم است.
حتي در خيلي از موارد پزشكان، زناني را كه كمتر از حد طبيعي اضافه وزن دارند تشويق مي‌كنند تا 20كيلوگرم هم به وزنشان اضافه كنند ولي كساني كه قبل از بارداري دچار اضافه وزن هستند نبايد بيش از 12كيلوگرم چاق شوند.
در هر دوره‌اي از بارداري يك اضافه وزن مشخص براي خانم‌هاي باردار تعيين مي‌شود كه به شرايط مادر قبل از بارداري مربوط است.
معمولا طي 3 ماهه اول خانم‌هاي باردار اضافه وزني پيدا نمي‌كنند يا اضافه وزن‌شان بسيار جزئي است، حتي گاهي، وزنشان كم هم مي‌شود چراكه آنها در 3ماه اول بارداري حالت تهوع شديد و كاهش اشتها دارند و به همين دليل غذا نمي‌‌خورند، در نتيجه ممكن است وزن كم كنند اما از 3ماهه دوم به بعد اضافه وزن شروع مي‌شود.
درست بخورید رژیم نگیرید
دليل آن هم از بين رفتن حالت‌هاي تهوع و بازگشت اشتهاي مادر است. در 3ماهه دوم بارداري خانم‌هاي باردار معمولا بايد هر ماه حداقل يك كيلوگرم وزن اضافه كنند. چراكه بدن آنها به انرژي بيشتر براي توليد شير، وزن‌ گيري جنين، ذخيره‌سازي آب و افزايش ميزان خون نياز دارد. اضافه‌شدن وزن بايد به‌صورت مرتب در دوران بارداري صورت بگيرد و به همين دليل است كه پزشك متخصص، زنان باردار را در هر بار چكاپ و معاينه، وزن مي‌كند.
كاهش يا اضافه شدن ناگهاني وزن در بارداري طبيعي نيست و بايد دليل آن را مشخص كرد اما در هيچ شرايطي مادر نبايد به گرفتن رژيم لاغري اقدام كند. افزايش وزن پايدار در 3ماهه دوم و سوم، مهم‌تر است به‌ويژه اگر زن در آغاز بارداري داراي وزن طبيعي و يا وزني پايين‌تر از وزن طبيعي باشد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.