جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

عوامل مرتبط با آسیب پذیری نوجوانان


پرسش: با سلام پسر من امسال پیش دانشگاهی را به اتمام رسونده مدتی از چند ماه قبل به واسطه یکی از دوستاش با دختری اشنا شده که 5 سال از خودش بزرگتره در چند ماه گذشته رفتارها و تمایل بیشتر به بیرون رفتن به بهانه های مختلف ، عدم جدیت در درس خوندن و ..... موءید همین موضوعه ، یک هفته پیش خودش موضوع رو با مادرش مطرح کرده و گفته که در عین حال احساس گناه هم میکنه ولی سعی می کنه حد شرعی رو مراعات کنه و.... با تذکر و هشدارهای مادرش که این کار خطرناکه و می تونه عواقب ناخواسته و یک عمر پشیمونی رو به دنبال داشته باشه و غیر اخلاقی و شرعی بودن این کارها و.... مواجه می شه و قول می ده که ارتباطش رو قطع کنه همینکار رو هم انجام می ده و سیم کارت موبایلش رو هم عوض می کنه دختره ول کن نیست از طریق دوست پسرم پیگیره و گفته قصد ازدواج داره و... و فشار میاره ، برادر بزرگترش که سال سوم رشته مهندسیه باها ش صحبت می کنه با اون راحته و ، پسر بزرگم میگه طرف حرفه ایه و ول کن هم نیست ، از طرفی پسرم بهم ریخته و از طرفی نگران هستیم مادرش امروز باها ش به عنوان یک راه حل جدی صحبت کرده که اگر واقعا نیاز به ازدواج احساس میکنی از امروز میخوام برم دنبال یک دختر خوب برات و شروع کنیم به خواستگاری رفتن بشدت میگه من قصد ازدواج ندارم فراموش کنید .....سوال بنده اینه که می خواستم راهنمایی بگیرم اولا با این موضوع چطور برخورد کنیم و در مورد راه برون رفت از مشکل و کمک به پسرم و جلوگیری از پیش امد موارد مشابه راهنمایی بشیم.بنده خودم مهندس مکانیک هستم مدت سه ساله که به دلیل مشکلات در یکی از کشورهای خارجی ممنوع الخروج بودم و چند بار خانواده به اینجا آمدند همسرم دبیر بازنشته و لیسانس علوم دینی و الهیات داره دو پسز دیگر که با فاصه دو سال از هم دانشجوی مهندس هستند دخترم 35 ساله لیسانس آی تی و ازدواج کرده خانواده نرمال با اعتقادات مذهبی متعادل هستیم وضع مالی نسبتا خوبی داریم و مشکلی از این جهت نداشته ایم دارای منزل شخصی مستقل هستیم و در محل نسبتا مذهبی تهران زندگی می کنیم.

عوامل مرتبط با آسیب پذیری نوجوانان


پاسخ: نوجوانی یک دوره پرمخاطره برای رشد انواع مشکلات در نوجوانی است. عوامل مرتبط با آسیب پذیری نوجوان را برایتان می‌آورم: 1)    عوامل خانوادگی: داشتن والدین و دل‌بستگی به آن‌ها و حضور مؤثر پدر. متأسفانه شما که به دلایلی حضور مؤثری در حساس‌ترین سنین نوجوانی پسرتان نداشته‌اید و این خودش آسیب زا است. 2)    عوامل اجتماعی، آیا فرزندتان شبکه اجتماعی خوب شامل روابط خوب با همسالان یا درگیر بودن با فعالیت‌های سازمان‌های مذهبی دارد؟ 3)    اعتمادبه‌نفس و مهار درونی فرزندتان به چه صورت است؟ این موارد به کنترل حالات بحرانی سن نوجوانی کمک می‌کند. یک عامل خانوادگی مثبت برای کمک به فرزندتان در بین شرایط پراسترس، حضور مثل شما و مادرش عنوان حامی حمایت کننده و نه سرزنش کننده است. این راه‌حل که برای یک پسر 18 سال به سرعت همسر بگیرید، راه‌حل کارآمدی نیست زیرا اگر با دختر قبلی در ارتباط باشد که دختر فعلی بدبخت شده است. اگر هم با دختر قبلی ارتباطش را قطع کرده سن مناسب ازدواج را ندارد. تحقیقات نشان داده که ازدواج زیر 23 سال برای پسر حتی اگر مورد خوبی هم باشد لزوماً با رضایت زناشویی همراه نیست. زیرا او هنوز تصمیماتش صحیح و عاری از احساس و هیجان نیست و نمی‌شود روی انتخابش حساب کرد. اگر هم شما برایش انتخاب کنید یک عمر شما را سرزنش می‌کند که نقشی در انتخاب همسر نداشته است. مسئله دیگر اینکه اگر پسر شما 25 سال سن داشت و تصمیم گرفته بود با دختری بزرگ‌تر از خودش ازدواج کند ما می‌توانستیم بگوییم این تصمیم تا حد زیادی قابل اتکا است چون در سن هیجانی بودن صورت نگرفته. بزرگ‌تر بودن خانم صرفاً نشانه منفی و عامل خطر نیست. آنچه مهم است اینکه سن پسر شما سن ازدواج نیست و شما نباید از چاله به چاه بیفتید و از ترس دختر دیگری پسرتان را در حالی که کم سن و سال است داماد کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.