سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
استفاده از میوه بلوط تانن گیری شده در جیره های غذایی جوجه های گوشتی
به منظور تعیین ارزش غذایی مغز میوه بلوط تانن گیری شده و تاثیر آن بر روی توان تولیدی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی متعادل با ۵ تیمار (جیره های غذایی) و ۴ تکرار با ۲۵ قطعه جوجه گوشتی درهر تکرار (تعداد ۵۰۰ قطعه جوجه گوشتی یکروزه) به مدت ۴۹ روز در شرایط پرورش یکسان اجرا گردید. ترکیبات شیمیایی میوه بلوط تانن گیری شده شامل ماده خشک، پروتیین خام، چربی خام، فیبر خام، خاکستر، کلسیم، فسفر، نشاسته و تانن به ترتیب ۹۱.۵، ۵.۷، ۴.۴۵، ۳.۷۵، ۰.۸۶، ۰.۲۰، ۰.۱۲، ۵۳.۳۶ و ۱.۷۶ درصد در ماده خشک بود.
انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری (AME) و تصحیح شده برای ازت (AMEn) به ترتیب ۳۰۸۵ و ۳۲۳۹ کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. جیره های آزمایشی شامل سطوح ۰، ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد میوه بلوط تانن گیری شده براساس توصیه های NRC تعدیل شده به ۲۹۰۰ کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز و غلظت یکسان سایر مواد مغذی دردوره های آغازین (۰ تا ۳ هفتگی) و رشد (۴ تا ۷ هفتگی) تنظیم گردیدند. صفات افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی در دوره های آغازین، رشد، ۱ تا ۶ هفتگی و ۶ و ۷ اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی برای صفات افزایش وزن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی در دوره آغازین، رشد، ۱ تا ۶ هفتگی و کل دوره اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند.
میانگین این صفات درکل دوره برای تیمارهای ۱ تا ۵ به ترتیب ۴۰.۲۷، ۳۸.۱۶، ۴۰.۰۹، ۳۷.۸۲، ۳۷.۹۷ گرم در روز برای افزایش وزن روزانه و ۸۴.۹۵، ۸۴.۴۸، ۸۴.۶۲، ۵۸.۲۱ و ۵۸.۳۸ گرم در روز برای مصرف خوراک و ۲.۱۱، ۲.۲۱، ۲.۱۱، ۲.۲۵ و ۲.۲۵ برای ضریب تبدیل غذایی بود. در کل دوره آزمایش، اختلاف میانگین وزن زنده و درصد تلفات در بین تیمارهای آزمایشی معنی دار نبود. در مورد صفات مربوط به لاشه، وزن سینه در پایان دوره پرورش و وزن چربی محوطه شکمی در پایان ۶ هفتگی در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری را نشان داد (p<۰.۰۵) نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از میوه بلوط تانن گیری شده در جیره غذایی جوجه های گوشتی تا سطح ۲۰ درصد، بدلیل نداشتن اثرات نامطلوب بر عملکرد و اقتصادی بودن قابل توصیه است.
عنوان | فایل | |
---|---|---|
استفاده از میوه بلوط تانن گیری شده در جیره های غذایی جوجه های گوشتی | application/pdf estefade az mive baloot.pdf 199 KB |
دانلود |
صیف علی ورمقانی
اکبر یعقوب فر
علی اکبر قره داغی
هوشنگ جعفری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست