شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا
تغذیه در دوران بارداری، زیان های قهوه
اين روزها مطالعات زيادي در مورد فوايد و زيانهاي احتمالي قهوه و نوشيدنيهاي کافئيندار انجام مي شود که به نظر مي رسدبا توجه به شيوع اخير مصرف اين نوع نوشيدنيها، لازم است مردم کشور ما هم به نتايج آنها توجه داشته باشند. يکي از تازهترين اين مطالعات در مورد نقش کافئين در بالا بردن احتمال سقط جنين است...
طي مطالعهاي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي گرم کافئين در روز، در ماههاي اول بارداري، مي تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.
اين مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است. کافئين مي تواند در نوشيدنيهاي مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چاي، نوشابههاي کولادار ، نوشابههاي موسوم به " نوشابه هاي انرژي زا" و همچنين شکلات.
بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدنيها و خوراکيها، تعميم داده شود. هم اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي، مانند اداره استاندارد تغذيهاي انگلستان، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را، 300 ميلي گرم اعلام کردهاند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد. اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است.
از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماههاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدنيهاي کافئين دار اجتناب کنند.
در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده، چنانکه مجريان آن مي گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري، 200 ميلي گرم کافئين دريافت مي کردند، 15 درصد بود، در حالي که اين رقم در بين سايرين، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي شد.
بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود، مشخص شده که کافئين از جفت عبور مي کند و به جنين مي رسد. با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعهاي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه "اوپسالا" انجام شده بود، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود.
طي مطالعهاي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي گرم کافئين در روز، در ماههاي اول بارداري، مي تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد.
اين مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است. کافئين مي تواند در نوشيدنيهاي مختلف وجود داشته باشد، از جمله در چاي، نوشابههاي کولادار ، نوشابههاي موسوم به " نوشابه هاي انرژي زا" و همچنين شکلات.
بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدنيها و خوراکيها، تعميم داده شود. هم اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي، مانند اداره استاندارد تغذيهاي انگلستان، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را، 300 ميلي گرم اعلام کردهاند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد. اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است.
از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماههاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدنيهاي کافئين دار اجتناب کنند.
در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده، چنانکه مجريان آن مي گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري، 200 ميلي گرم کافئين دريافت مي کردند، 15 درصد بود، در حالي که اين رقم در بين سايرين، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي شد.
بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود، مشخص شده که کافئين از جفت عبور مي کند و به جنين مي رسد. با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود، به عنوان مثال، مطالعهاي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه "اوپسالا" انجام شده بود، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود.
با وجود دقت و جامعيت اين مطالعه خاص، باز هم اداره استانداردهاي تغذيهاي انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئين براي زنان باردار تجديد نظر کند. به گفته کارشناسان اين اداره، براي تعيين استانداردهاي تغذيهاي، بايد مطالعات متعدد صورت بگيرد تا فايده محدوديتهاي بيشتر، روشنتر شود.
اما همانطور که اشاره شد، اين مطالعه جديد، که در آخرين شماره نشريه "بيماريهاي زنان و زايمان آمريکا" منتشر شده، هشدارهاي جدي مي دهد.
به گفته اين محققان، از آنجا که احتمال سقط جنين، به خصوص در ماههاي اول، بسيار زياد است، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدنيهاي کافئين دار اجتناب کنند.
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ایران انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 دولت چهاردهم رئیس جمهور
تهران قتل شهرداری تهران سرقت پلیس راهور آلودگی هوا پلیس سازمان هواشناسی قوه قضاییه سلامت آموزش و پرورش محیط زیست
خودرو واردات خودرو قیمت دلار بورس قیمت طلا بانک مرکزی حقوق بازنشستگان قیمت خودرو دلار دولت سیزدهم بازار خودرو قیمت سکه
ماه محرم سینمای ایران سریال تئاتر الناز شاکردوست سینما رامبد جوان هنرمندان تلویزیون کتاب فیلم ازدواج
کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا جنگ غزه جو بایدن انگلیس اسرائیل فلسطین غزه دونالد ترامپ چین ولادیمیر پوتین
فوتبال استقلال پرسپولیس یورو 2024 تیم ملی آلمان باشگاه پرسپولیس تیم ملی اسپانیا علیرضا بیرانوند لیگ برتر کریستیانو رونالدو ترکیه خوان کارلوس گاریدو
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ناسا ایلان ماسک امنیت سایبری آیفون
مواد غذایی سرطان رژیم غذایی کاهش وزن کمردرد خواب