پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بیماری آسم، بارداری را تهدید می کند؟
مواجهه بیش از حد با عوامل محیطی خاص نظیر آفت کش ها و ابتلا به آسم و سایر ترکیبات شیمیایی، مواجهه مکرر با گرما نظیر حمام بخار و سونا (با افزایش دمای بدن) می تواند تولید اسپرم ها را دچار اختلال کند.
برخی از زنان شاید سالهای متمادی انتظار باردارشدن داشته باشند، اما انتظارشان بیثمر مانده باشد؛ زیرا یکی از احتمالاتی که بتازگی در این باره مطرح شده به حدی عجیب است که در نگاه اول به ذهن کمتر کسی میرسد: بر اساس پژوهش اخیر محققان دانمارکی، بارداری در شرایطی که فرد مبتلا به آسم باشد، دشوارتر خواهد شد.
مطالعات محققان مرکز پژوهشی بیماریهای تنفسی بیمارستان کپنهاک دانمارک نشان میدهد، زنانی که مبتلا به آسم هستند بیش از دیگران با مشکلات بارداری مواجه خواهند شد. محققان دانمارکی این مرکز بیش از 15 هزار زن را در این پژوهش مورد مطالعه قرار دادند و از آنها پرسیدند که آیا در یک سال اخیر تلاشی برای باردارشدن داشتهاند یا خیر؟
27 درصد از پاسخدهندگان که مبتلا به آسم بودند اظهار کردند که بیش از یک سال را در انتظار باردارشدن گذراندهاند؛ درحالیکه این عدد در میان غیرآسمیها21 درصد بوده است. در ادامه نتیجه این پژوهش آمده است زنان مبتلا به آسم که اقدامی برای درمان خود انجام ندادهاند چند برابر بیشتر از آنهایی که برای درمان بیماریشان تلاش کردهاند از ناباروری رنج بردهاند.
بهبود پس از بارداری
دکتر آونر هرشلاگ، یکی از محققان این پژوهش میگوید: «یکی از اصلیترین دلایل تاخیر طولانیمدت در باروری زنان، عدمدرمان یا درمان نامناسب بیماری آسم است. در واقع تمایل آنها برای بچهدارشدن باید بهواسطه اقدامات درمانی تکمیل شود؛ وگرنه انتظار برای باردارشدن سریع را باید به فراموشی بسپارند.
به هر ترتیب، در طولانیمدت و با پشت سر گذاشتن زمانی قابل توجه، زنان مبتلا به آسم نیز باردار خواهند شد، اما میان آنها و سایر زنان تفاوتی در توانایی بارداری وجود ندارد.» با اینحال، محققان مطالعات خود را درباره وضع التهابهایی که موجب بروز آسم میشود و سایر اندامهای بدن را هدف میگیرد، ادامه میدهند.
یکی از اعضای گروه در این باره میگوید: «این التهاب حتی ممکن است به رحم نیز برسد و مانع لانهگزینی تخمک بشود.» دکتر هرشلاگ با اشاره به روشهای درمانی موثر آسم میافزاید: «همانطور که میدانید روشهای درمانی متعددی، از جمله درمانهای دارویی برای مبارزه با آسم وجود دارد؛ اما نکته بسیار مهمی که در رابطه با این بیماری و بارداری باید ذکر شود، عوارض جانبی برخی داروها روی جنین است.
در واقع پس از بارداری نیز درمان آسم باید ادامه داشته باشد، اما مادر باید تحت جدیترین مراقبتهای پزشکی قرار بگیرد. نخستین اقدام نیز در اینخصوص، اعلام بارداری به پزشک معالج بیماریهای تنفسی است. وی با در نظر گرفتن شرایط مادر، داروهای مناسبی که عوارض کمتری دارند، تجویز میکند.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست