جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

تغذیه کودکان اوتیسمی، بایدها و نبایدها


گندم و محصولات تهیه شده از آن باید حذف و یا به شدت محدود شود و بهتر است کودک مبتلا به اوتیسم گندم  را در هر شکلی از آن دریافت نکند. این محصولات شامل: انواع نان، شیرینی، بیسکویت، کلوچه، پاستا و ... می باشند که بهتر است نوع بدون گلوتن آن ها مصرف شود.
لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی و خامه باید حذف و یا محدود شده و یا از نوع بدون کازئین آن ها مصرف گردد.
از این غذاها پرهیز کنید
اجتناب از مصرف غذاهای حاوی شکر، فسفات و سایر مواد افزودنی توصیه می شود. بهترین غذاها آن هایی هستند که توسط کارخانه ها تهیه نشده باشند.
بسیاری از غذاها در وخیم تر کردن این بیماری نقش دارند. از جمله این محرک ها می توان به تمامی غذاهای آماده، کنسروها، چاشنی ها، رنگ های مصنوعی، ادویه جات، فلفل قرمز، شکلات، شکر و هر آنچه دارای شکر و یا حتی شیرین کننده های مصنوعی و افزودنی ها و نگه دارنده ها می باشد، اشاره نمود.
شکر و تمام محصولات تهیه شده با آن باید به شدت محدود شوند که شامل انواع نوشیدنی ها، شیرینی جات و... می باشد و بهتر است شکر در هیچ شکلی مصرف نشود و به جای آن عسل جایگزین گردد.
-  به طور کلی غذای کودک اوتیستیک باید به شکل طبیعی آن نزدیک باشد و غذا باید تازه باشد.
-  میوه ها و سبزیجات تازه: میوه ها و سبزی ها منبع خوب ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند و دارای آنزیمی می باشند که مسئول سم زدایی در بدن است که کودکان اوتیستیک فاقد آن می باشند. این مواد غذایی بهتر است به صورت خام و تازه مصرف شوند (مانند سالاد و یا تکه های خرد شده میوه یا سبزی به عنوان میان وعده).
- انواع گوشت قرمز و سفید: بهتر است قسمت اعظم غذای کودک را انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ تشکیل دهد و باز هم تاکید این است که بهتر است تازه باشد و در خانه طبخ شود.
- آب: آب به شکل معدنی و تصفیه شده برای جلوگیری از یبوست به مقدار زیاد توصیه می شود. همچنین آب همراه با لیمو و عسل بهترین نوشیدنی برای کودکتان می باشد.
-  مواد غذایی سرشار از منیزیم: اسفناج، پنیر سویا (tofu)، بادام، کلم بروکلی، آرد جوی دو سر، عدس، تخم کدو و دانه آفتابگردان.