سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

۹ توصیه ارگونومیک برای چیدمان آشپزخانه


۹ توصیه ارگونومیک برای چیدمان آشپزخانه

۱) هنگام چیدمان آشپزخانه به دسترسی آسان توجه داشته باشید. وسایلی که زیاد از آنها استفاده می‎کنید روی کابینت و در دسترس قرار دهید.
۲) بهتر است قسمت‎ها‎ی پایینی که برای نگهداری …

۱) هنگام چیدمان آشپزخانه به دسترسی آسان توجه داشته باشید. وسایلی که زیاد از آنها استفاده می‎کنید روی کابینت و در دسترس قرار دهید.

۲) بهتر است قسمت‎ها‎ی پایینی که برای نگهداری وسایل از آنها استفاده می‎شود به شکل کشو باشد. کشو به راحتی بیرون می‏آید و دسترسی را آسان می‎کند. با این کار دیگر لازم نیست برای برداشتن وسایلی که عقب‏تر هستند سایر وسایل را بردارید و داخل کابینت خم شوید.

۳) با نصب طبقات چرخان در کابینت‏های بالایی، دسترسی به وسایل را آسان‎تر کنید.

۴) هرچند برای نگهداری وسایل در آشپزخانه، بیشتر به میزان استفاده از آنها توجه می‎شود اما وزن وسایل هم باید مورد توجه قرار بگیرد. وسایل سنگین را در ارتفاع بین شانه تا ران قرار دهید، با قرار دادن این وسایل، بالاتر و پایین‎تر از این سطوح، فشار زیادی به بدن‌تان وارد می‎شود. وسایلی با وزن متوسط را یک قفسه بالاتر یا پایین‎تر از وسایل سنگین و در ارتفاعی بالاتر از چشم و پایین تر از زانو قرار ندهید. اجسام سبک مانند قوطی حبوبات و غلات را جایی که دسترسی به آنها راحت باشد، قرار دهید.

۵) وسایل را طوری بچینید که فضای کافی برای کار داشته باشید.

۶) کنار اجاق گاز فضایی برای قرار دادن ظروف و مواد غذایی که هنگام آشپزی به آنها نیاز دارید در نظر بگیرید. بهتر است این فضا را در دوجهت در نظر بگیرید تا تنها به یک سمت چرخش نداشته باشید.

۷) اگر چپ‌دست‌اید وسایل را در جهتی که راحت‏تر با آن کار می‎کنید، قرار دهید.

۸) مایکرویو را در ارتفاع مناسب برای همه افراد خانه قرار دهید تا برداشتن و گذاشتن ظروف داغ در آن راحت باشد.

۹) اگر قد بلند هستید بهتر است از ماشین ظرف‌شویی رومیزی استفاده کنید تا هنگام برداشتن و گذاشتن ظروف، مجبور به خم شدن نباشید.

منیر قرایی