سه شنبه, ۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 28 May, 2024
مجله ویستا

نارسايي مزمن کليه و افزایش ابتلابه پوکي استخوان


ایسنا: يك متخصص بيماري‌هاي داخلي گفت: خطر ابتلا به پوکي استخوان با نارسايي مزمن کليه افزايش مي‌يابد.

دکتر مهسا موسوي افزود: به علت اينکه کليه‌ها نمي‌توانند اريتروپويتين ترشح کنند، بيماران مبتلا به نارسايي کليه در طولاني مدت به کم خوني دچار مي‌شوند.

وي تصريح کرد: اگر کليه‌ها به طور کامل از کار بيفتند و نتوانند وظايف خود را در حد کافي انجام دهند، از روش‌هاي مصنوعي مانند انواع دياليز و يا پيوند کليه براي تصفيه خون و بازگشت اعمال طبيعي بدن استفاده مي شود.

موسوي شناخت عوامل ايجاد کننده نارسايي کليه را ضروري خواند و ادامه داد: بعضي از بيماري‌ها موجب ايجاد ورم و التهاب در کليه‌ها مي‌شوند و يکي از اين بيماري‌ها درگيري کليه‌ها پس از ابتلا به گلو درد چرکي است.

وي تاکيد کرد: والدين از ناديده گرفتن گلودرد در کودکان به شدت پرهيز کنند به علت اينکه توجه نکردن و ناديده گرفتن گلو درد چرکي ساده و درمان نکردن کامل آن در کودکان مي‌تواند سبب نارسايي کليه و روماتيسم قلبي در دوران کودکي شود.

به گفته اين متخصص بيماريهاي داخلي، ابتلا به ديابت و افزايش فشار خون از مهمترين علل نارسا شدن کليه‌ها به شمار مي‌رود که توجه نکردن به کنترل قند خون در افراد ديابتي پس از مدتي به آسيب کليه‌ها و نارسايي آنها منجر مي‌شود.

وي کنترل قند خون در افراد ديابتي را مهمترين اقدام براي پيشگيري از ابتلا به نارسايي کليه اعلام و خاطرنشان کرد: اثر سمي بعضي از داروها بر روي کليه‌ها وجود دارد بنابراين هرگز بدون توصيه پزشک دارو مصرف نکنيد.

موسوي با بيان اين که بعضي از بيماري‌هاي مادرزادي دستگاه ادراري موجب آسيب به کليه‌ها مي‌شوند، گفت: بسياري از اين بيماري ها طي دوران بارداري در جنين قابل تشخيص و درمان است و بررسي جنين با سونوگرافي مي‌تواند به تشخيص به موقع و درمان مناسب بسياري از ناهنجاريهاي درگير کننده کليه‌ها کمک کند.