جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

شرایط بارداری و عقب مانده ذهني کودک!


حتما مي دانيد که عقب ماندگي ذهني يک بيماري مغزي است و فرد عقب مانده ذهني، فردي است که سن عقلي او از سن تقويمي اش کمتر است. اين بيماري در اثر اختلالات ژنتيکي و يا ديگر عوامل مثل شرايط دوران بارداري و زايمان مادر به وجود مي آيد.
اولين نکته اي که قبل از هر چيز والدين و ديگر اعضاي خانواده اين افراد بايد بدانند اين است که از داشتن چنين فردي (فرزند، خواهر يا برادر) احساس ناراحتي نکنند و خجالت نکشند. در برخي موارد ديده شده است که اطرافيان اين افراد به خصوص والدين احساس گناه مي کنند و اين موضوع باعث بر هم ريختگي روابط عاطفي آن ها با اعضاي خانواده مي شود در حالي که معمولا فرد عقب مانده ذهني درک عاطفي و هيجاني مناسبي از محيط اطراف خود دارد، پس به شما توصيه مي کنم :
* در اولين گام، وي را کاملا بپذيريد. البته با توجه به سن او احتمالا بايد اين پذيرش اتفاق افتاده باشد.
* نکته دومي که بايد بدانيد اين است که انتظارات خودتان را از او در حد توان و ظرفيتش مطرح کنيد. اين کار مي تواند در قالب واگذاري کارهاي ساده و قابل انجام و به نوعي راحت به او محقق شود.
* در گام سوم سعي کنيد با واگذاري کارهاي کوچک و در حد توان ، ظرفيت و توانمندي هاي شخصي او را بالا ببريد. واگذاري کارهاي شخصي به خودش با نظارت شما کمک بزرگي به اوست.
* نکته چهارم و در خور توجه که خانواده هاي اين افراد بايد در نظر گيرند اين است که آن ها را از محيط هاي طبيعي و اجتماعي به دليل مشکلي که دارند جدا نکنند. جداسازي اين افراد در صورتي که مشکل خاصي يا نياز به مراقبت جدي نداشته باشند توصيه نمي شود.
* نکته پنجم که تاکيد بسيار زيادي بايد روي آن انجام گيرد، پرهيز از تحقير و تنبيه اين قبيل افراد است. به هيچ وجه به خودتان و به ديگران اجازه ندهيد که آن ها را مسخره کنند.
* براي آموزش او مي توانيد به سازمان بهزيستي مراجعه و از نحوه خدمات آموزشي که از طريق اين سازمان قابل ارائه است اطلاع پيدا کنيد.
همچنين مراکزي در بيشتر شهرها وجود دارد که معمولا به صورت خيريه اداره مي شود و مي توانند کمک هاي آموزشي مناسبي را به او ارائه کنند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.