یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

چاقی و کم تحرکی، کودکان را تهدید می کند


پزشکان بدون مرز: پژوهشگران علوم پزشکی می‌گویند خانواده‌ها باید بیشتر مراقبت رژیم‌غذایی فرزندان خود باشند زیرا کودکان چهار تا ۱۴ ساله نیز می‌توانند بر اثر چاقی و کم‌تحرکی،  به بیماری کبدی غیر الکلی مبتلا شوند.
 

چاقی و کم تحرکی، کودکان را تهدید می کند
 
اگرچه علت اصلی بیماری کبد چرب مشخص نیست، ولی به نظر می‌رسد این بیماری ارتباط نزدیک با برخی بیماری های متابولیک دارد که از آن جمله: چاقی، افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون و دیابت را می‌توان نام برد. در درمان کبد چرب، کنترل این بیماری های زمینه‌ای بسیار موثر می‌باشد.
 
پروفسور مارتین لمبارد مدیر مرکز بیماری کبدی انگلیس گفت: چاقی و کم‌تحرکی، کودکان را در خطر ابتلاء به بیماری خطرناک کبدی قرار می‌دهد.
 
بیماری کبدی ناشی از تولید چربی در سلول‌های کبدی است و این چربی می‌تواند موجب از کار‌ افتادگی کبد شود.
 
اگرچه سیروز کبدی بیماری رایج مرتبط با مصرف زیاد الکل است اما چاقی نیز می‌تواند عامل بروز این بیماری شود.
 
لمبارد هشدار داد: کودکان چاق به خاطر وجود چربی زیاد در کبد در خطر ابتلا به بیماری کبدی هستند و در سنین بالاتر مشکلات جدی تری این کودکان را تهدید خواهد کرد.
 
پزشکان بیماری کبدی را قاتل خاموش می‌نامند و از اینکه نسل بعدی در سنین کودکی بر اثر بیماری‌های قابل پیشگیری مانند بیماری کبدی جان خود را از دست دهند ابراز نگرانی می‌کنند.
 
پژوهشگران می‌گویند گرچه این بیماری اغلب افراد را در سنین میانسالی مبتلا می‌کند؛ اما کودکان و نوجوانانی که از افزایش وزن و چاقی به ویژه چاقی شکمی رنج می‌برند. می‌توانند دچار افزایش چربی های خون بوده و یا از مبتلایان به دیابت باشند و در نتیجه دچار بیماری کبدی غیر الکلی  می‌شوند.
 
اگرچه در خیلی از موارد، علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد و با مشاهده بالا بودن آنزیم‌های کبدی و نیز تصاویر سونوگرافی، سیتی اسکن و MRI تشخیص این بیماری معین می‌گردد. همچنین از بیوپسی کبد برای تشخیص میزان صدمه به بافت کبدی در بعضی از موارد استفاده می‌گردد.