یکشنبه, ۲۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 16 March, 2025
مجله ویستا

درمان تهوع بارداری با طب سنتی


یک پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه تهوع و استفراغ یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان باردار تا ماه چهارم و گاهی تا آخر بارداری ادامه دارد، توضیحاتی را در این زمینه ارائه نمودند.
سمیه عقیقی با بیان اینکه بارداری، دوران سرنوشت سازی برای جنین و مادر است و باید به اصول تغذیه‌ای و بهداشتی این دوران توجه شود، گفت: در این دوران باید از حمام زیاد، حرکات و ورزش‌های سنگین، پرهیز از نزدیکی زیاد خصوصاً در اوائل باداری و اواخر آن و به ویژه در بارداری اول، پرهیزکرده و نکات لازم در پیشگیری از ضربه خوردن نیز باید رعایت شود.

درمان تهوع بارداری با طب سنتی


این پژوهشگر طب سنتی درباره تهوع و استفراغ در دوران حاملگی اظهار داشت: زنان باردار برای کاهش این عارضه می‌توانند "به" را در فویل پیچیده و در فر پخته و بعد از غذا مصرف شود.
وی ادامه داد: باید در دوران بارداری از پرخوری و کم خوری، از غم و اندوه خصوصاً در پیش از شش هفتگی و بالای هشت ماه، پرهیز از خوشحالی شدید، صداها و بوهای شدید، مالیدن روغن به سر و فریاد زدن نیز باید خودداری کرد.
این محقق طب سنتی، پوشاندن زیر دنده‌ها با پارچه نرم و افزایش دوش گرفتن نزدیک زایمان را به زنان باردار توصیه کرد و گفت: به، سیب، گلابی، بادام، انار برای زنان باردار مفید است.
عقیقی با بیان این مطلب که گل بنفشه، ختمی ملینات مضر برای زنان باردار است، افزود: آنچه قاعده‌آور است مثل لوبیا، نخود، کنجد، گلرنگ، مواد تند و تلخ مثل زیتون کال و چیزهای بادانگیز مثل لوبیا، کبر، باقلا، نخود، کنجد، کرفس برای زن باردار مضر است. وی همچنین بیان کرد: مواد تند و تیز مانند باقلای مصری، زیتون خام، فلفل باید در این دوران خودداری شود.
عقیقی در خصوص تغذیه در ماه نهم بارداری گفت: مصرف روزانه 9 گرم روغن بادام شیرین صبح ناشتا در صورتی که یبوست شدید دارند، پرهیز از مواد ترش، قابض و غلیظ، نوشیدن شیر گاو روزانه بر حسب تحمل و خوردن غذای چرب و حلوای چرب قندی با روغن بادام با هدف تسهیل در تولد نوزاد توصیه می‌شود.