چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مراقبت از پستانها، خودتان پیشگیری کنید
در این مقاله با آموزش روش های خودآزمایی سینه سعی دارد قدم کوچکی در رابطه با تشخیص زودهنگام این بیماری بردارد چرا که ثابت شده که دوسوم سرطان های سینه را خود زنان تشخیص داده اند و تشخیص زودهنگام این بیماری تاثیر فراوانی در روند درمان و بهبود بیماری دارد. چنانچه با وضعیت نرمال سینه ها آشنا باشید در صورت بروز هر گونه تغییر مانند ایجاد توده یا سفت شدن غیر عادی سینه، تغییرات در پوست سینه و یا ترشحات به پزشک مراجعه می کنید. در این مقاله روش های خودآزمایی سینه را فرا خواهید گرفت.
خودآزمایی سینه چیست؟
خودآزمایی سینه راهی است برای تشخیص تغییرات به وجود آمده در سینه مانند ایجاد توده یا ضخیم شدن پوست سینه. چنانچه متوجه تغییری شدید با پزشک خود تماس بگیرید، در اکثر موارد این تغییرات ربطی به سرطان سینه ندارند ولی این مساله ای است که تنها پزشک می تواند تشخیص دهد.
چگونه خودآزمایی سینه را انجام دهم؟
خودآزمایی سینه روبروی آینه
- در اتاقی با نور مناسب برهنه روبروی یک آینه قدی بزرگ بایستید. اگر سینه هایتان از لحاظ فرم و سایز با هم تفاوت دارند نگران نشوید، اکثر زنان سینه هایی نامتقارن دارند. بیشتر به دنبال تغییرات باشید. این تغییرات می توانند در تغییر سایز، فرم، مکان قرارگیری باشند و یا تغییراتی در پوست سینه مانند چروکیده شدن پوست، فرورفتگی، زخم و یا تغییر رنگ.
- به نوک سینه ها دقت کنید، آیا اثری از زخم، پوسته پوسته شدن، یا تغییر جهت آنها میبینید؟
- معاینه سینه ها از نیم رخ - دستانتان را روی کمر قرار داده و به سمت پایین فشار دهید تا ماهیچه های زیر سینه منقبض شوند. به سمت پهلوها بچرخید تا بهتر بتوانید بافت کنار سینه هایتان را ببنید، آیا متوجه تغییری می شوید؟
- معاینه سینه ها از بالا - به سمت آینه خم شوید و شانه ها و آرنج خود را به سمت جلو بکشید تا عضلات سینه منقبض شوند، در این حالت سینه ها به سمت جلو کشیده می شوند و می توانید از بالا تغییرات احتمالی در شکل و حدفاصل سینه ها را مشاهده کنید.
- معاینه زیر سینه - حالا دستانتان را پشت سر ببرید و به هم قفل کنید، دوباره به چپ و راست بچرخید و کناره های سینه را مشاهده کنید. فراموش نکنید که مرز پایینی سینه را هم بررسی کنید، برای این کار ممکن است لازم باشد که سینه ها را بلند کنید تا بهتر این محل را ببینید.
- معاینه نوک سینه - با انگشت اشاره و شست نوک سینه ها را از بیرون به سمت داخل فشار دهید آیا ترشحی مشاهده می کنید؟ در صورت مشاهده ترشح با پزشک خود تماس بگیرید.
خودآزمایی سینه در حمام
- دستان خود را با صابون یا ژل شستشو لیز کنید و روی سینه ها بکشید، با این کار هرگونه تغییر در بافت سینه یا زیر بغل را بهتر متوجه خواهید شد. دست چپتان را بر روی کمر قرار داده و با دست راست سینه چپ را از نوک سینه تا زیر بغل لمس کنید، این کار را برای سینه راست نیز انجام دهید.
- بالا و پایین استخوان ترقوه را در هر دو سمت بدن لمس کنید.
- دست چپ را به پشت سر ببرید تا عضلات سینه منبسط شود و با انگشتان دست راست که با آب و صابون لغزنده شده کل سینه را از پایین به سمت ترقوه لمس کنید. این کار را برای سینه دیگر نیز انجام دهید.
خودآزمایی سینه به صورت خوابیده
- روی زمین دراز بکشید و یک بالشت یا حوله لوله شده را زیر شانه راست خود قرار دهید. دست راستتان را به پشت سر ببرید. انگشتان دست چپ را با لوسیون چرب کنید و در حالیکه انگشتان را به هم چسبانده اید تاحیه فوقانی سینه راست را لمس کنید. همین حرکت را برای سینه چپ نیز انجام دهید.
- تصور کنید سینه تان صفحه ی ساعت است. با نوک انگشتان خود حرکت دورانی کوچکی را از ساعت 12 شروع کرده و تا 1 ادامه دهید. همین حرکت را از ساعت 1 تا 2 انجام دهید، این عمل را تا رسیدن دوباره به 12 انجام دهید.
انگشتان را به هم چسبانده و صاف، در تماس کامل با سینه قرار دهید. حرکت بعد را چند سانتیمتر نزدیکتر به نوک سینه درنظر گرفته و دایره بعدی را کامل کنید. تا زمانیکه تمام ناحیه سینه خود را بررسی کردید ادامه دهید و مطمئن شوید از بالاترین قسمت تا زیر بغل اینکار را انجام داده اید.
- انگشتان را صاف و مستقیم دقیقا روی نوک سینه قرار داده و حرکت دهید. هرگونه تغییری با آسانی قابل لمس است. نوک سینه را به آرامی به داخل فشار دهید. نوک سینه باید حرکت کند و فشرده شود.
- تمام این حرکات را بر روی سینه دیگر نیز انجام دهید. دقت کنید نواحی بالا و زیر سینه و نزدیک زیر بغل را فراموش نکنید.
اگر توده یا تغییری در بافت سینه حس کردم چه کنم؟
خونسردی خود را حفظ کنید. بسیاری از این تغییرات ربطی به سرطان سینه ندارند ولی حتما یک وقت ملاقات با پزشک خود بگیرید تا از همه چیز مطمئن شوید. تغییراتی که باید با پزشک درمیان بگذارید عبارتند از:
- کشف ناحیه ای متفاوت با سایر بافت سینه
- توده یا ضخیم شدگی پوست در سینه یا اطراف آن یا زیر بغل که در طول چرخه قاعدگی باقی بماند
- تغییر در اندازه، شکل یا حد فاصل سینه ها
- مشاهده حالتی مانند سنگ مرمر زیر پوست
- تغییر در پوست سینه یا نوک سینه مانند فرو رفتگی، پوسته پوسته شدن، چروکیدگی یا التهاب
- ترشحات بی رنگ یا خونی از نوک سینه
- قرمزی بر روی پوست سینه یا نوک سینه
پزشکان توصیه می کنند خودآزمایی را پس از دوران قاعدگی انجام دهید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست