پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

درمان نشدن فارنژيت ميكروبي، به مشكلات دريچه ميترال قلب می انجامد


فارس: يك فوق‌تخصص عفوني كودكان گفت: اگر فارنژيت ميكروبي در كودكان به موقع تشخيص و درمان نشود، تنگي يا گشادي دريچه ميترال قلب را در سنين 18 يا 19 سالگي براي كودك به وجود مي‌آورد.

ثميله نوربخش فارنژيت را يكي از شايع‌ترين عفونت‌هاي دستگاه تنفسي فوقاني در كودكان دانست و اظهار داشت: اين عفونت به واسطه ‌‌ميكروب‌ها ايجاد مي‌شود.

وي افزود: زماني كه حلق متورم و التهاب پيدا كند، منجر به اختلال بلع و احساس درد در كودك مي‌شود كه به آن فارنژيت گفته مي‌شود؛ اعلام درد در كودكاني كه در سنين بالا قرار دارند، راحت‌تر است اما براي كودكاني كه در سنين پايين‌تري قرار دارند، فارنژيت فقط با معاينه قابل تشخيص است.

اين فوق تخصص عفوني فارنژيت را داراي 2 نوع ويروسي و ميكروبي دانست و گفت:‌ نوع ويروسي اين بيماري بيشتر در سنين پايين و در فصول سرد سال ظاهر مي‌شود؛ اين نوع از فارنژيت به درمان اختصاصي احتياج ندارد.

وي در ادامه فارنژيت ميكروبي كه به آن «استرپتوكوك» مي‌گويند را خطرناك دانست و اظهار داشت: اين نوع از فارنژيت در بعضي از كودكان موجب عوارضي نظير روماتسم حاد مفصلي مي‌شود، از اين رو بايد اين بيماري به موقع تشخيص داده شود. اگر در فاصله زماني 10 روز به بيماري رسيدگي نشود، عوارض خطرناكي نظير تنگي يا گشادي دريچه ميترال در سن 18 يا 19 سالگي به وجود مي‌آورد.

وي با بيان اينكه اين بيماري در سنين 5 تا 15 سال ديده مي‌شود، گفت: اين بيماري با درد و تب همراه نيست و تنها با معاينه تشخيص داده مي‌شود، اگر كودك به طور ناگهاني با وجود اينكه سرما هم نخورده باشد تب،‌استفراغ و ‌دردشكم پيدا كرد بايد فوراً به پزشك مراجعه شود؛ اين وضعيت نشان دهنده فارنژيت ميكروبي است.

نوربخش ادامه داد: در فارنژيت ميكروبي يا استرپتوكوك وجود چرك در گلو هميشگي نيست و شايد 30 درصد از كودكان چرك در گلو داشته باشند.

وي گفت: شيوع اين بيماري در مدارس و مهد‌هاي كودك بيشتر است و انتقال ميكروب از فرد به فرد ديگر مهمترين راه ابتلا به فارنژيت ميكروبي است؛ فردي كه اين ميكروب را در حلق خود داشته باشد موجب آلوده شدن فردي كه با او تماس داشته مي‌شود؛ رعايت بهداشت فردي و عدم تماس با فرد مبتلا در پيشگيري از ابتلا شدن به اين بيماري مؤثر است.

اين فوق تخصص عفوني تزريق پني‌سيلين را تنها راه درمان اين بيماري در كودكان دانست و افزود: پني‌سيلين به مدت 4 هفته در خون باقي مي‌ماند تا از اثرات تخريبي بيماري جلوگيري كند.