یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا
وابستگی نوزاد، راه حل دور شدن مادر نیست
سوال مخاطب نینیبان: نوزاد 40 روزه ام در روز 3 یا ۴ ساعت بیشتر بیدار نیست و بی قراری و گریه می کند. شیر می خواهد و روی زمین می گذارم گریه می کند. موقع خوابش هم باید حتما سینه در دهانش باشد. مشکل چیست؟
پاسخ دکتر مجتبی یوسفی، متخصص اطفال:
اگر از نظر تکاملی و رشدی مشکلی ندارد و وزن گیری اش هم خوب است مشکلی وجود ندارد.
اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحهبروید.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
پاسخ دکتر مجتبی یوسفی، متخصص اطفال:
اگر از نظر تکاملی و رشدی مشکلی ندارد و وزن گیری اش هم خوب است مشکلی وجود ندارد.
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس:
معمولا در این سن اغلب کودکان به مادر وابستگی دارند. وجود دلبستگی عاطفی نوازد به مادر از بدو تولد تا ۶ ماهگی است و کودک نیاز دارد که همواره مادر نزدیک او باشد وقتی مادر با او تماس بدنی و پوستی دارد کودک آرام است. به تدریج این دلبستگی و وابستگی کودک کاهش پیدا می کند. اگرچه وابستگی به والدین در کودکان تا حدود زیادی طبیعی است ولی گاهی وابستگی شکل منفی به خودش می گیرد و کودک بیش از حد به مادر وابسته است و نبود او باعث ترس و بی قراری کودک می شود. در این شرایط لازم است که پدر و مادر راهکارهای لازم را برای از بین بردن این حالت به کار ببرند. بنابراین در وهله اول شما باید تعریف درستی از میزان وابسته بودن کودک به خود داشته باشید. اگر وابستگی کودک در حدی است که او را بغل کنید، آرام می گیرد این وابستگی طبیعی است ولی اگر وابستگی کودک به شما باعث ایجاد اختلال در انجام کارهای روزمره تان می شود یعنی اجازه نمی دهد به حمام بروید، غذا درست کنید، بیرون بروید و... در این شرایط این وابستگی بیش از حد است. بنابراین اگر وابستگی کودک تان به خصوص در این سن که طبیعی هم به نظر می رسد، به قدری است که می توانید به کارهای خانه برسید، حمام بروید، آشپزی کنید، فقط توصیه می شود زمانی که کودک می خواهد او را بغل کنید یا کنارش باشید، برای مدت کوتاهی کنار او بنشنید و بعد او را سرگرم بازی کنید و کارتان را انجام دهید. حین انجام کارتان با صدای بلند با کودک حرف بزنید. وقتی کودک می خواهد غذا بخورد او را در بغل نگیرید بلکه روی مبل بنشانید و به او غذا بدهید. به تدریج با این رفتارها وابستگی کودک را هم کمتر می کند. یادتان باشد که هر چه واکنش تندی با کودک داشته باشید وضعیت بدتر می شود پس با مهربانی با فرزندتان برخورد کنید.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد. معمولا در این سن اغلب کودکان به مادر وابستگی دارند. وجود دلبستگی عاطفی نوازد به مادر از بدو تولد تا ۶ ماهگی است و کودک نیاز دارد که همواره مادر نزدیک او باشد وقتی مادر با او تماس بدنی و پوستی دارد کودک آرام است. به تدریج این دلبستگی و وابستگی کودک کاهش پیدا می کند. اگرچه وابستگی به والدین در کودکان تا حدود زیادی طبیعی است ولی گاهی وابستگی شکل منفی به خودش می گیرد و کودک بیش از حد به مادر وابسته است و نبود او باعث ترس و بی قراری کودک می شود. در این شرایط لازم است که پدر و مادر راهکارهای لازم را برای از بین بردن این حالت به کار ببرند. بنابراین در وهله اول شما باید تعریف درستی از میزان وابسته بودن کودک به خود داشته باشید. اگر وابستگی کودک در حدی است که او را بغل کنید، آرام می گیرد این وابستگی طبیعی است ولی اگر وابستگی کودک به شما باعث ایجاد اختلال در انجام کارهای روزمره تان می شود یعنی اجازه نمی دهد به حمام بروید، غذا درست کنید، بیرون بروید و... در این شرایط این وابستگی بیش از حد است. بنابراین اگر وابستگی کودک تان به خصوص در این سن که طبیعی هم به نظر می رسد، به قدری است که می توانید به کارهای خانه برسید، حمام بروید، آشپزی کنید، فقط توصیه می شود زمانی که کودک می خواهد او را بغل کنید یا کنارش باشید، برای مدت کوتاهی کنار او بنشنید و بعد او را سرگرم بازی کنید و کارتان را انجام دهید. حین انجام کارتان با صدای بلند با کودک حرف بزنید. وقتی کودک می خواهد غذا بخورد او را در بغل نگیرید بلکه روی مبل بنشانید و به او غذا بدهید. به تدریج با این رفتارها وابستگی کودک را هم کمتر می کند. یادتان باشد که هر چه واکنش تندی با کودک داشته باشید وضعیت بدتر می شود پس با مهربانی با فرزندتان برخورد کنید.
اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحهبروید.
براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست