شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجلس هنوز در راس امور است
قرائت گزارش کمیته ویژه مجلس جهت بررسی وضعیت بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات را باید نقطه اتکایی دانست که باور داشته باشیم «مجلس هنوز در راس امور است»؛ کمیته یی که در روز پنجم مردادماه تشکیل شد و از زبان دادستان وقت تهران- قاضی مرتضوی- شنیده شد ۲۵۰ نفر بازداشتی های میدانی و ۵۰ نفر بازداشتی های غیرمیدانی هستند. بدواً باید گفت بازداشتی های میدانی کسانی هستند که در صحنه اعتراضات دستگیر شدند و به ظاهر به اتهام جرائم مشهود توسط پلیس بازداشت شدند ولی ۵۰ نفر بازداشتی های غیرمیدانی را باید نکته اصلی این گزارش دانست زیرا از بازداشت ۵۰ نفر غیرمیدانی که در گزارش به نحوه بازداشت یعنی چگونگی احضار،ابلاغ وقت، عدم حضور و سپس جلب این افراد ذکری به میان نیامده و اصول اولیه مندرج در قانون اساسی و قانون آیین دادرسی کیفری نادیده گرفته شده است. اما گفته دادستان وقت تهران درباره بازداشتگاه کهریزک در خصوص کشته شدن سه تن از افراد بازداشت شده مرحومان روح الامینی، کامرانی و جوادی فر و تفاوت آن با گزارش کمیته عبرت آموز است. دادستان وقت بنا بر بررسی های انجام شده از سوی پزشکی قانونی دلیل این مساله را مننژیت دانست و متذکر شد با سرعت در بازداشتگاه ها عملیات واکسیناسیون مننژیت در حال انجام است.
بی هیچ استدلالی به نظریه کمیته ویژه مجلس در این مورد می پردازم تا به نتیجه بهتری برسیم. ظاهراً دادستان وقت تهران علت اعزام بازداشت شدگان ۱۸ تیرماه را فقدان ظرفیت زندان اوین دانسته اند و مهم تر اینکه ایشان زندان کهریزک را مناسب و استاندارد معرفی کرده اند، حال اینکه در متن گزارش کمیته آمده است؛ «...هیات روز سه شنبه هفتم مردادماه به زندان اوین عزیمت و طی دیدار پنج ساعته با همه زندانیان دستگیرشده میدانی اغتشاشات دیدار و سخنان آنان را استماع کرد... آنان مجموعه آزارهای انجام شده را به اطلاع هیات رساندند که اهم آن آزارها عبارت بود از زندانی شدن ۱۴۷ نفر در یک مساحت کم، عدم وجود تهویه، فقدان آب و غذای مناسب، شنیدن فحش هایی رکیک، کلاغ پر رفتن همراه با ضرب و شتم، همجواری با اراذل و اوباش و تحقیر شدن...» از مسائل مهم دیگر گزارش مننژیت به نقل از ناحیه دادستان وقت است که کاملاً دروغ بوده و مهم تر اینکه کهریزک فاقد استاندارد لازم نیز بوده است و زندان اوین هم جای کافی برای زندانیان داشته است که این موضوعات می تواند عمد در اعزام متهمان به کهریزک را به عینه بیان کند. مساله مهم دیگری که از مسوولان قضایی که حافظ نظم و قانون هستند، بعید است. این مهم است که بعد از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تعطیلی بازداشتگاه کهریزک تقریباً اکثر مسوولان قضایی از وجود این بازداشتگاه اظهار بی اطلاعی می کردند حال اینکه در گزارش کمیته ویژه مجلس آمده است.
در خصوص بازداشتگاه کهریزک باید اذعان کرد از ابتدا این بازداشتگاه با کارویژه نگهداری اراذل و اوباش و فروشندگان کلان مواد مخدر تشکیل شده بود (هرچند این گروه هم به عنوان متهم حق و حقوقی دارند). متاسفانه به مرور زمان سایر زندانیان نیز به دستور مقامات قضایی به آن زندان راه می یابند هرچند در تاریخ ۱۷/۱۱/۸۶ آقای دربین رئیس دفتر ویژه ریاست وقت قوه قضائیه طی نامه یی محرمانه مستقیماً به دادستان وقت تهران اعلام می دارد بازداشتگاه کهریزک با نظارت مستقیم سازمان زندان ها برای متهمان دادسرای تهران است و هیچ متهمی از حوزه یی دیگر بدون هماهنگی با دادستان تهران به این بازداشتگاه اعزام نشود... برابر این گزارش، رونوشتی از نامه به ریاست کل دادگستری استان تهران جناب آوایی و فرماندهی کل نیروی انتظامی ارسال می شود. اینکه در آغاز دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تعطیلی بازداشتگاه کهریزک اکثر مسوولان قضایی از وجود این بازداشتگاه اظهار بی اطلاعی می کردند دلیل دیگری مبنی بر پرده پوشی جریانی است که در این مدت به شیوه خاص خود در خصوص متهمان اقدام می کرده است.
باید از گزارش کمیته ویژه مجلس با همه ابعاد خود سود برد که ریشه یک جریان را که با تاسف بانی ایجاد رویه بی قانونی در نحوه بازداشت افراد است را خشکاند و مهم تر اینکه اجازه نداد مجدداً کهریزک هایی از دل نظام قضایی بیرون بیاید که... لذا بازداشت شدگان (۱۴۷ نفر) را در سالن کوچک قرنطینه به مساحت ۷۰ متر جا می دهند و طی چهار روز حضور این تعداد از بازداشت شدگان در شرایط بسیار سخت و بد آب و هوا در گرمای تابستان بدون وجود تهویه و امکانات بهداشتی، غذایی و آشامیدنی و همچنین ضرب و شتم و توهین و تحقیر توسط ماموران نگهداری آنان در جوار ۳۰ نفر اراذل و اوباش پرخطر همه و همه موجب شد دل رهبر معظم انقلاب از آن به درد آید. (گزارش کمیته) از متن این گزارش حداقل قتل سه جوان مرحوم روح الامینی، جوادی فر و کامرانی مستفاد می شود که آمر و مامور و مسبب دارد و از باب قضای اسلامی مستوجب قصاص است.
باید نگاهی تازه به شیوه رسیدگی قضایی و نحوه بازداشت افراد که با تاسف این روزها سرعت گرفته است، بیندازیم. جایی که کمیته می گوید؛ «هنوز هم برخی دیگر از بازداشتگاه ها وجود دارد که هر چه سریع تر باید نسبت به نظارت بر آنها و استانداردسازی آنها اقدام شود.» قلب هر فرد از فراز روایت استنتاجات گزارش در خصوص نحوه کشته شدن سه جوان به درد می آید و حرکت قلم را کند می کند. به ویژه وقتی هنوز به حکایت تحقیقات کمیته ویژه مجلس بازداشتگاه هایی وجود دارد.
نعمت احمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست